V Praze jsme padli ve třech setech


Extraliga mužů – 6. kolo
Lvi Praha – VK Ostrava 3:0 (26,23,18)
VK Ostrava: Šoltys, Podlesny, Marcyniak, Sedláček, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Dvořák, Vancl, Štefko. Trenér Jan Václavík.
Při podání Podlesneho máme dobrý vstup do utkání (0:2). Po bloku Marcyniaka vedeme dokonce 2:5. Když se do podání opře Ihnát, máme již k dobru náskok čtyř bodů (5:9). Domácí třemi body v řadě snižují na 8:9. Okamžitě využíváme chyb Lvů (8:11). V zápase se příliš nedaří našemu kapitánovi Janků, a když je v útoku zablokován, jdou domácí poprvé v zápase do vedení 13:12. Po polovině vyrovnaného setu odskakujeme do náskoku dvou bodů po bloku Marcyniaka (16:18). Před koncovkou boduje zázračným obranným zákrokem v poli libero Sobczak. Do koncovky se jde za stavu 21:21. Po nedůrazném útoku Ihnáta mají domácí dva setboly (24:22). Náskok Lvů smažeme skvělou obranou v poli, ale nakonec po nevynucené chybě z útoku pipe prohráváme první set 28:26.
Domácí Lvi mají skvělý vstup do druhého setu (5:1). Při skvělém podání Janků ihned srovnáváme na 5:5. Od devatenáctého bodu v setu si domácí budou neustále hlídat dvou až tříbodový náskok. Po esu střídajícího Dvořáka přece jen snižujeme na 17:16. Za stavu 18:16 přešlápne pod sítí Podlesny, ale naštěstí se při tom nezraní. Do koncovky jdou velmi dobře hrající Lvi s náskokem třech bodů (20:17). Po bloku Sedláčka a nevynucené chybě domácích se dostaneme na dohled jednoho bodu (21:20). Lvi opět unikají do vedení 24:21. Dva setboly ještě odvrátíme, ale nakonec prohráváme i druhou sadu nejtěsnějším poměrem bodů, tentokrát 25:23.
Do třetího setu vystřídá na smeči Janků Vancl. Úvod sady je vyrovnaný. Domácí nejdelší rozehrou zápasu srovnávají na 6:6. Domácí mají skoro všechny dohrávané míče, přesto po skvělém servise Marcyniaka se za stavu 10:10 začíná znovu. Domácí však hrají přesněji a nekupí tolik nevynucených a technických chyb jako náš celek. O osudu posledního dějství zápasu se rozhodne od stavu 16:14, kdy domácí skvělým podáním zvyšují na 18:14. Před koncovkou mají náskok pěti bodů (20:15). Po dalších dvou technických chybách je náskok Lvů již nedostižný (22:16). Poslední sadu zápasu prohráváme nakonec 25:18.
Hodnocení utkání vedoucího mužstva Tomáše Zedníka:
„První dva sety utkání byly vyrovnané. V koncovkách měli domácí více štěstí, s kterým to dohráli. Musím si ale po dlouhé době postěžovat na výkon rozhodčích, kteří právě v koncovkách prvních dvou setů ve čtyřech případech rozhodli vždy ve prospěch domácího celku. My nyní nejsme v nejlepším psychickém rozpoložení a tohle nám nepřidalo. Uškodilo nám to. Ve třetím setu jsme hledali něco, čím bychom se mohli vrátit do zápasu, ale nenašli jsme. Zjišťujeme, že bude velmi těžké se dostat zpět do pozic, kde jsme byli v minulé sezoně, ale budeme bojovat. Výkon i přes porážku byl lepší, než proti Ústí, ale pořád tomu něco chybí.“