Radek Šoltys se po roce vrátil do našeho dresu


„Minulou sezónu jsem hrál 2. ligu za Blue Volley Ostrava (bývalá VŠB). Skončili jsme na pátém nebo šestém místě. Už přesně nevím, ale vzhledem k tomu, že jsme ke konci soutěže byli rádi, že se nás sešlo na zápas šest, tak to bereme jako slušný výsledek,“ vrací se Radek Šoltys k minulé sezoně.
Radek pozorně sledoval skvělé tažení našeho týmu v loňské sezoně.
„Snažil jsem se chodit na všechny domácí zápasy a některé jsem zvládnul na Tvcomu. Když jsem viděl poslední zápas na loňském Ostrava Cupu, tak to vypadalo, že by byl úspěch dostat se do předkola play off, ale to co pak kluci začali předvádět, tak to už byla úplně jiná písnička,“ chválí dnes už zase své spoluhráče Radek Šoltys.
Šoltys nepřerušil ani kontakt s vedením našeho týmu.
„S Honzou i Tomem Zedníkem jsme byli v kontaktu v podstatě celou minulou sezonu. Oba dva věděli i ví, že mám pořád chuť sportovat, takže domluva byla jednoduchá a rychlá,“ pochvaluje si druhý univerzál našeho extraligového družstva.
„Co se týká přípravy, tak myslím, že jsem ji zvládl celkem bez problémů. O dost horší bylo, zase si zvyknout na rychlost hry,“ přiznává.
Šoltys už má za sebou první zápasy včetně toho v Příbrami, který jsme ze stavu 0:2 otočili na 3:2.
„Zase se potvrdilo, že dokud rozhodčí neodpíská konec zápasu, tak není nic rozhodnuto,“ zdůrazňuje a na závěr přidává svůj osobní cíl pro tuto sezonu: „Přežít,“ rozesměje se a hned dodává: „Ne, cíle si dávám vždy postupně, tak uvidíme, na jakém místě se to zasekne na konci sezony. Určitě chci týmu co nejvíce pomoct, ať už na tréninku nebo v zápase.“