Příprava pokračuje, v sobotu přijedou Beskydy


Zápas je přístupný fanouškům, začíná v 17:00 a vstup je možný přes vrátnici haly. „Měli jsme hrát se Soligorskem přípravná utkání v polských Gliwicích, ale Bělorusové nepřijedou, a tak se střetneme doma s nováčkem extraligy z Beskyd,“ poznamenává ke změně přípravy trenér Jan Václavík.
Jeho svěřenci o víkendu absolvovali zajímavý dvoudenní program v polském Zakopaném s osmým celkem posledního ročníku nejvyšší A plus ligy z Katovic. Katovice angažovaly nového trenéra. Mají v kádru převahu polských hráčů, jeden z nich je i v širším kádru reprezentace. Dále můžeme v týmu najít bývalého reprezentanta Slovenska Kohúta nebo také hráče z Kanady.
„Až na druhého nahrávače byl polský tým kompletní. Nám chyběli tři účastníci probíhajícího Mistrovství Evropy. Strávili jsme s týmem Katovic dva dny. První den jsme měli modelový trénink a hráli „nátlakové“ koncovky, což bylo velmi přínosné. Druhý den jsme sehráli ostrý zápas na čtyři sety. A i když jsme všechny sety prohráli, kluci makali opravdu na sto procent. V některých herních činnostech se posouváme rychleji, jinde to jde pomaleji, než jsem čekal,“ dodal Jan Václavík k poslednímu přípravnému zápasu s Katovicemi.