Příprava zápasu začíná u statistika

Tomáš Krempaský, statistik
Dobrá příprava na zápas začíná u skvěle přečteného soupeře. Hodně nápomocný je trenérovi statistik. „Po těch letech, co už to dělám, jsem schopen zápas sledovat i jinak než jako statistik, ovšem jsem tam především od toho, abych pomohl týmu a Honzovi mít co nejpřesnější statistiku, kterou využívají už i během zápasu,“ říká Tomáš Krempaský.
Sám se volejbalu věnuje celý život od základní školy. Byl i hráčem našeho extraligového týmu. Dodnes hraje druhou ligu. Kromě statistiky je tvůrcem a správcem našeho klubového webu. Jako vývojář a designer webových stránek se také živí, nyní se podílí i na novém projektu Urbido pro správu obcí.
A co říká na výkony ostravského týmu? „Dnešní sezóna je výjimečná především v tom, že se celému týmu podařilo dostat z předposledního místa na neuvěřitelné čtvrté místo v základní části. Je to pak krásná podívána, když vidíte, jak s trochu podceňovaným mančaftem na začátku sezóny můžete vyhrávat a porážet ty papírově nejsilnější týmy v extralize. Protože já jsem především v kontaktu s Honzou (pozn.: trenérem Václavíkem), chtěl bych vyzdvihnout jeho přípravu na nadcházející zápas. Je schopen rozebrat soupeře do posledního detailu a zřejmě to přináší svoje ovoce, protože je neuvěřitelné, co my jsme schopni pochytat v obraně, ať už na síti nebo v poli. Obrovský dík patří samozřejmě klukům, kteří bojují a nevzdávají se za žádného stavu.“