Do semifinále jsme vstoupili jasnou porážkou


Semifinále play off – 1. zápas
VK Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (16,19,18)
VK Jihostroj České Budějovice: De Amo, Křesťan, Mach, Todua, Michálek, Staples – Kryštof. Střídali: Šotola, Kupilík, Kraffer. Trenér René Dvořák.
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, David, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídali: Vancl, Kotas, Beal, Štefko. Trenér Jan Václavík.
V prvním setu domácí skvěle podávali a bránili na síti. O jejich výhře nebylo pochyb. Ve druhém setu jsme se soupeřem drželi krok do stavu 16:16. Koncovka zase jasně patřila domácím. Ve třetím setu jsme se soupeři přiblížili na nejmenší rozdíl dvou bodů, jinak jsme opět tahali za výrazně kratší konec.
Do zápasu vstupujeme nervózně a Jihostroj vede rychle 3:1. Po nevynucené chybě domácího univerzála Křešťana je rychle srovnáno. Pak si ale hlavní domácí útočník připíše tři body v řadě a ztrácíme čtyři body (8:4). Budějovice mají skvělou obranu na síti a po bloku Toduy vedou 10:6. Od stavu 13:9 přichází série na podání smečaře Michálka a za stavu 18:9 je o výsledku prvního setu rozhodnuto. Před koncovkou ztrácíme již deset bodů a přímý bod z podání Sedláčka je naší labutí písní v prvním dějství zápasu.
Do druhého setu vstupujeme výborně. Rychle unikáme do vedení 1:4. Po čistém esu Dvořáka je to 4:8. Jihostroj se přiblíží po výborném servisu De Ama (9:10). Po nevynucené chybě Mennera je srovnáno 13:13. Když je zablokovaný Janků, vedou domácí v tomto setu poprvé (17:16). V koncovce vystřihne Křesťan tři přímé body z podání a o osudu druhého setu je rázem rozhodnuto.
Prohraná koncovka druhého setu nás dostala do kolen a to se projevuje na začátku třetí sady. Po skvělém servisu Staplese vedou Budějovice 5:1. Domácí hrají v neskutečné pohodě, daří se jim vše, nám naopak nic. Občas se přiblížíme na dva body, ale ihned vlastními chybami darujeme soupeři opět větší náskok. V útoku se trápí univerzál Dvořák a domácí rychle dokráčí dalším jasným setem k ukončení utkání.
Trenér zápas okomentoval stručně: „Budějovice byly ve všem lepší. My jsme si neporadili s těžkými nahrávkami po příjmu ani po obraně. Hráli prostě dobře.“