Béčko porazilo suveréna z Palkovic a bude hájit druhé místo


Palkovice byly jasným favoritem, neboť v této sezóně ještě neprohrály. Hosté přijeli v plné sestavě, chyběl jen univerzál Bohačík. Náš tým jim ale připravil první dvě porážky v soutěži.
1. zápas VK Ostrava B – Palkovice 3:2
„První set jsme začali nervózně a po vyrovnané koncovce nám proto utekl o dva body 23:25. Druhý set byl z naší strany katastrofální, nedařilo se hlavně na útoku, avšak třetí dějství jsme po menších úpravách v sestavě ovládli. Palkovice znejistěly, začaly kazit na útoku a nepomohlo jim ani střídání. Po dobrém výkonu jsme získali také čtvrtý set a následoval tiebreak, ve kterém se naše mašina již nezastavila, a poslední hřebíček do rakve zarazil, teď už náš univerzál David Kolář,“ zhodnotil první zápas s lídrem soutěže trenér Radek Brzobohatý.
Sestava VK Ostrava B: Březina, Urban, Kolář, Karol, Kokeš, Beneš, libero: Mýlek.
2. zápas VK Ostrava B – Palkovice 3:1
„Na druhý zápas už nenastoupil Radek Beneš, který se vrátil k pingpongovému stolu. Dle zásady, ještě si kopni, dokud leží, jsme získali první set. Ve druhém setu Palkovice mohutně prostřídaly sestavu, což se projevilo ve zlepšené kvalitě hry a vítězství v druhém setu. Třetí set byl zlomový pro celé utkání. Během celého setu probíhala vyrovnaná hra z obou stran, kdy si v koncovce vytvořily dvoubodový náskok Palkovice. Po infarktovém závěru se nám podařilo vyrovnat a set získat na naši stranu. Na začátku čtvrtého setu jsme si vybudovali několikabodový náskok, který byl však ve střední části ztracen zlepšenou palkovickou hrou. Koncovku jsme však urvali větší chutí po vítězství,“ řekl k druhému utkání trenér Radek Brzobohatý.
Sestava VK Ostrava B: Urban, Kolář, Karol, Kokeš, Konkol, Mýlek, libero: Březina.
„Utkání ukázala, že se nakonec našel soupeř, který by dokázal Palkovicím konkurovat. Chtěl bych především vyzvednout týmový výkon a bojovnost ve chvílích, kdy se nedařilo. Individuálně vynikal Michal Urban, který podal svůj nejlepší výkon v sezóně, a také Daniel Karol, který jako správný kapitán dokázal vyhecovat své spoluhráče k maximálnímu nasazení. Tímto gratulujeme Palkovicím k prvnímu místu a přejeme mnoho štěstí v následné baráži,“ dodal Brzobohatý.