Výhrou s Karlovarskem vstupujeme mezi elitu extraligy


Nádherný vyrovnaný zápas viděla téměř plná ostravská hala. Úspěch nám přinesla hlavně větší chuť jít za vítězstvím. Obrovskou bojovností v poli jsme dokázali odvracet často i zdařilé útoky hostů a pak je většinou dokázali i úspěšně ukončit. S výjimkou třetího setu jsme nenechali soupeře odskočit na větší rozdíl. Úspěšně jsme se vypořádali i se slabšími chvilkami, kdy se Karlovarsku podařilo přiblížit, případně srovnat stav. Navíc naši smečaři si dokázali lépe poradit s bloky, než jejich soupeř.
VK Ostrava – VK ČEZ KARLOVARSKO 3:1 (25:22, 25:23, 20:25, 25:20)
Sestavy:
Domácí: Kotas, Podlesny, Janků, Sedláček, Dvořák, Menner, libero Sobczak.
Hosté: Wiese, Beer, Džavoronok, Hudeček, Patočka, Rejlek, libero Pfeffer. Střídali: Penrose, Van Haarlem, Vašina, O´Dea.
Vyjádření:
Domácí:
Jan David (kapitán VK Ostrava): „Vedla nás plná hala, vítězství je také zásluha diváků. Vybičováni skvělou atmosférou jsme velkou bojovností napravovali chyby, kterých jsme udělali možná více než v jiných zápasech.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Pro nás skvělé utkání. Dva sety jsme dobře ztrátovali a dovedli k vítězství. Ve třetím už jsme moc spěchali za vítězstvím, byli jsme moc netrpěliví. Servis nám nečel jako v jiných zápasech, ale skvělou obranou jsme to vynahradili. Byl to v obraně náš nejlepší výkon. “
Hosté:
Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „V určitých herních činnostech to dnes nebyl špatný výkon. Vyhořeli jsme na dohrávání počapaných balónů. Ostrava si s nimi poradila podstatně líp.“
Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Gratuluji Ostravě, odehrála velice slušný zápas. Věděli jsme, co nás čeká, připravili jsme se, ale naši smečaři se neprosadili. Holt jsme narazili na silnějšího. Kromě třetího setu se nám nepodařilo odskočit. Ostrava sice kazila více servisů než my, ale na rozdíl od nás v koncovkách dokázala podávat lépe. “
Popis utkání:
Poklidný začátek prvního setu přerušila naše šňůra ze 4:3 až na 9:4. Překvapivě získáváme body hlavně útoky středem a využitím univerzála. Karlovarsko se dokázalo několikrát přiblížit na dva body, ale náš tým vždy zase odskočil hlavně obrovskou bojovností na čtyřbodový rozdíl. Stejně to bylo v koncovce. Karlovarsko dotáhlo na 22:20, ale Dvořák a dokonalý blok vývoj setu posunuly na 24:20. Vary opět zapsaly dva body, ale za stavu 24:22 kazí Patočka podání a první set končí.
Ve druhém setu se oba týmy přetahují o každý bod až do stavu 13:12. Tři body v řadě pak získají Karlovy Vary, ale Ostrava jim to hned oplácí stejnou mincí. Obrovská přetahovaná pokračuje až do stavu 23:23. Pedrosa kazí podání a v další dlouhé rozehře set ukončuje Kotas útokem středem.
Ve třetím setu se opět koná přetahovaná až do 10:8. Pak na podání přichází Hudeček a skvělými servisy otáčí na 10:12. Tentokrát jsme to my, kdo dotahuje. Přiblížíme se na 16:17, ale pak sérií vlastních chyb zase ztrácíme. Tentokrát si náskok vedoucí tým drží až do úplného konce setu a vítězí 20:25.
Ve čtvrtém setu si vytváříme velký náskok, Při podání Podlesneho se dostaneme ke stavu 6:1. V následujícím průběhu se nemůžeme prosadit přes karlovarské bloky. Navíc začínáme dělat zbytečné chyby a stav je najednou srovnán na 10:10. Při podání Kotase se podaří znovu odskočit na 14:11. V dalším průběhu už naši hráči nedovolí hostům přiblížit se na míň než dva body, naposled na 22:20. Následující útoky Sedláčka a Kotase přinášejí domácím čtyři mečboly. Hned první proměňujeme trojblokem, jak bývá v naší hale v posledních zápasech zvykem.