Pro postup v poháru musíme vybojovat zlatý set a v něm zvítězit


Zápas však následoval den poté, kdy jsme po vynikajícím výkonu porazili favorizované svěřence trenéra Jiřího Nováka v rámci extraligové soutěže a to 3:0 po třech skvěle zvládnutých koncovkách. Tento výsledek nebo případně výhra 3:1 v domácí pohárové odvetě by nám vynutila rozhodující zlatý set. Karlovarsku stačí ve čtvrtek uhrát dva sety a postupuje.
Forma týmu ze západu Čech je nyní velmi kolísavá. Karlovarsko z posledních pěti soutěžních utkání vyhrálo jen jeden extraligový duel doma nad Brnem. Poraženo odešlo ze zápasů s Českými Budějovicemi, Odolenou Vodou a Libercem. K tomu prohráli zápas Ligy mistrů v italské Modeně.
Vedení klubu na poslední špatné výsledky zareagovalo posílením kádru. Tým posílil pětadvacetiletý polský smečař Lukasz Wiese. Klub ho angažoval s ohledem na náročný program, který obhájce titulu čeká ve druhé polovině sezony. Vedle blížícího se play off extraligy a klíčových duelů v Českém poháru odehraje Karlovarsko ještě tři zápasy v Lize mistrů. Wiese loni získal rakouský titul s týmem Aich/Dob, naposledy hrál v lize úřadujících mistrů světa za Onico Varšava. Podle klubového webu Karlovarska by měl být týmu k dispozici poprvé právě ve čtvrteční pohárové odvetě v Ostravě.
V dalších zápasech čtvrtfinále českého poháru mají k postupu do závěrečného Final Four, které se hraje 17. a 18. února v Kutné Hoře, nakročeno favorité. Kladno vyhrálo první zápas v Příbrami 3:1, České Budějovice v Brně 3:0 a Liberec doma porazil Ústí nad Labem 3:1.
Přijďte povzbudit naše hráče, aby se pokusili zopakovat výkon z extraligového zápasu a favorita přinejmenším potrápili a zkomplikovali mu cestu za postupem.