Z Příbrami přijíždíme s prázdnou


Extraliga mužů – 15. kolo
VK Euro Sitex Příbram – VK Ostrava 3:1 (16,25,-21,19)
VK Ostrava: Podlesny, Beal, Kotas, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídali: Štefko, Vancl, Dvořák. Trenér Jan Václavík.
V prvním setu jsme od stavu 10:9 nedokázali s Příbramí držet krok. Domácí postupně odskočili až na rozdíl osmi bodů a první sadu vyhráli výrazně 25:16.
Ve druhém setu od stavu 7:8 pro nás převzali opět domácí otěže zápasu do svých rukou až do stavu 18:13, kdy to už vypadalo, že dohrají s výrazným náskokem také tuto část utkání. Při bodové sérii Davida Janků na podání jsme se dostali do hry. Měli jsme ve vypjaté koncovce i setbol a mohli srovnat stav utkání, ale Příbram nakonec zvítězila 27:25.
Ve třetím setu dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se měli dostat do zápasu. Za stavu 16:12 však přišel na podání Matouš Vancl a devíti body jsme otočili vývojem skóre na 16:21. Set jsme úspěšně dohráli a vynutili si pokračování zápasu.
Ve čtvrtém setu byly šance na obou stranách, ale také spousta nevynucených chyb. My jsme zpočátku dominovali na servisu a chvílemi to vypadalo na velký obrat. Za stavu 20:19 jsme však nezvládli koncovku. Univerzál Jaroslaw Lech si schoval na konec zápasu tři esa v řadě a hru podrželi v poli i libera Martin Kop mladší s Davidem Juračkou.
Hodnocení utkání trenérem Janem Václavíkem:
„Nezvládli jsme první set, i v druhém jsme udělali spoustu chyb. Ztráceli jsme hodně bodů, ale skóre jsme dotáhli. V koncovce jsme měli příležitost, ale nedoťukli jsme ji, což byla pro nás velká škoda, protože bychom mohli zápas zlomit. Znovu jsme vstali z mrtvých ve třetím setu, ale ve čtvrtém jsme bohužel zase udělali příliš mnoho chyb. Přitom Příbram dnes nebyla moc přesvědčivá a my jsme ji to zbytečně ulehčovali.“