Za spoluprací s Jastrzębie stojí Darek Luks


Darek Luks jako aktivní hráč působil na postu nahrávače, hrál nejvyšší polskou soutěž za Radlin a jednu sezonu také za Belchatow. Jako trenér vedl mužské týmy Radlina, Gdaňsku, Radomu a Pily v polské nejvyšší soutěži. U ženských týmů působil taktéž na nejvyšší úrovni v Bialystoku a Bielsko Biale. Má také reprezentační zkušenosti. Vedl národní B tým mužů Polska a národní tým beach volejbalistů.
Při jedné z jeho návštěv v Ostravě na zápase našeho týmu, jsme mu položili pár otázek.
Jak byly vaše pohnutky k navázání spolupráce s naším klubem VK Ostrava?
Jedním z důvodů je, že máme zájem, aby se naši talentování hráči kolem dvaceti let, případně i mladší, rozehráli v české extralize. Ti se tady mohou vyhrát a pak mají větší šanci se dostat do našeho prvního týmu mužů. Spolupráce však bude mnohem širší, obsahuje možnost oboustranné výměny hráčů, spolupráci naší volejbalové akademie s vaším klubem. Dohoda se týká týmů od mladších žáků až po muže. Budeme pořádat výměnné turnaje a předávat si trenérské zkušenosti. VK Ostrava se stal pevnou součástí i ostatních našich partnerských klubů.
Jaká je Vaše současná role v Jastrzębie?
Byl jsem správní radou pověřen koordinací mládežnických složek.
Pracujete pro Vás v nezvyklé roli. Máte ještě trenérské ambice?
Cítím se pořád jako trenér. Nyní sice pracuji s mládeží jako koordinátor, ale chci se ještě vrátit k trénování. Záleží na nabídce, může to být jak doma v Polsku, tak klidně také v zahraničí.

darek luks2