Trenér Václavík doufá, že už přišlo ustálení výkonu


Minulým zápasem proti Lvům Praha jsme ukončili první část Uniqa extraligy s celkovou bilancí pět vítězství a šest porážek. Nyní se pohybujeme na 6. místě tabulky, dva body za naším dnešním soupeřem z Brna. Na třetí Kladno a čtvrtý Liberec ztrácíme jen tři body. Proti loňskému roku je liga více vyrovnaná, o překvapivé výsledky není nouze téměř v žádném kole.
Do sezony jsme vstoupili dvěma slušnými zápasy v Brně a proti Liberci. V dalších pěti kolech jsme se potýkali s nevyrovnaností výkonů a stálo nás to 5 porážek v řadě, z toho dva prohrané tie-breaky s Příbramí a na Odolce byly hodně hořké.
Poslední čtyři kola vyšla nad očekávání, připsali jsme si do tabulky čtyři vítězství za 3 body, což nás katapultovalo o pět míst nahoru na nynější šestou příčku. V těchto čtyřech zápasech jsme prohráli jen jeden set. Pokud to naznačuje ustálení výkonu a menší výkyvy v utkáních, budu moc rád. Ale ačkoliv jsme v posledním zápase opět vyhráli první set, hned následující prohráváme ostudně s jedenáctkou.
Prozatímní umístění hodnotím pro tento mladý tým jako slušný výsledek obzvlášť s přihlédnutím na to, v jakých patrech tabulky jsme se pohybovali před měsícem. Čeká nás však ještě spousta těžkých bitev a spousta dřiny.
Dle oficiálních statistik ČVS se pohybujeme mezi prvními čtyřmi celky na podání, přihrávce a na bloku. Naopak v efektivitě útoku jsme na opačném pólu. I z toho je vidět, kde máme rezervy.