Béčko stále druhé za Dolním Benešovem


VK Ostrava B - USK Slávie Ostravská univerzita 3:1 a 3:1
„Po nepodařeném dvojutkání s Dolním Benešovem jsme si chtěli spravit chuť ve dvou zápasech s USK Slávií Ostravskou univerzitou. První utkání jsme začali nervózně a předváděli jsme hodně chyb jak na podání, tak v útoku. Později jsme náš výkon stabilizovali. Po naší vítězné první sadě soupeř zlepšil servis a srovnal stav zápasu. Do třetího setu vystřídal na pozici smečaře Urban Březinu. Vyhráli jsme ho a v tom čtvrtém udělali méně chyb než soupeř,“ řekl k prvnímu vítěznému utkání hráč VK Ostrava B Radek Brzobohatý.
Sestava VK Ostrava B v prvním utkání: Březina, Kolář, Navrátil, Siuda, Karol, Travinský. Libero: Lindovský. Střídal: Urban.
„Druhé utkání se neslo úplně v jiném duchu. Na soupeře jsme vlétli naším servisem hned od začátku prvního setu. Jedna útočná akce stíhala druhou. Soupeř se nestačil divit, co se děje. Vyhráli jsme 25:16. V druhém setu došlo k nárůstu našich chyb. Neproměnili jsme jasné bodovky. Soupeř si vytvořil vedení, které se nám sice podařilo stáhnout, ale ve vyrovnané koncovce jsme padli. Naštěstí jsme navázali na první set a po jasném průběhu třetího setu jsme následně dovedli utkání do zdárného konce,“ dodal Radek Brzobohatý k druhému utkání.
VK Ostrava B – Orlová 3:1 a 3:1
Odvetné zápasy a tedy druhou polovinu soutěže zahájil VK Ostrava B v domácím prostředí proti Orlové.
„Nastoupili jsme opět v okleštěné sestavě bez blokařů. Na oba zápasy musel být povolán Halecký, který již pobýval ve volejbalovém důchodu. Už v začátku prvního setu se ujímáme vedení, soupeř nepřihrává a kupí chybu za chybou. Do konce setu se obraz hry nemění a tím se zmocňujeme prvního setu. Ve druhém setu se hra vyrovnává, kdy na útoku zlobí především Jaborský. Nejsme schopni se bodově urvat a ve vyrovnané koncovce získává set Slezan Orlová 26:28. Třetí a čtvrtý set mají podobný obraz. Nepředvádíme nijak oslnivou hru. Soupeř nás drží nad vodou svými chybami na nahrávce. V obou setech předvádíme delší bodovou sérii, díky níž oba sety vyhráváme,“ řekl k prvnímu utkání hráč VK Ostrava B Radek Brzobohatý.
„Do druhého utkání nastupujeme nekoncentrovaně. První set nás soupeř potrestá za podcenění. Po změnách na několika postech se obraz hry mění. Po solidním příjmu jsme úspěšní v útoku a více kombinujeme středem. Vyhráli jsme následně tři sety a dokráčeli k vítězství,“ dodal k druhému utkání Radek Brzobohatý.
Sestava VK Ostrava B: Mýlek, Urban, Kolář, Karol, Travinský, Halecký. Libero: Březina. Střídal: Navrátil.