Béčko po čtyřech zápasech na druhém místě


I letos hraje B-tým VK Ostrava krajský přebor pod vedením Radka Brzobohatého svá domácí utkání v hale Mládeže na ulici Gajdošova. V prvních dvou zápasech vyhrál venku nad Slezanem Orlová 3:0 a 3:1.

"Do letošní sezony jsme vstoupili zápasem s družstvem z Orlové. Na letošní sezonu nás opustil Pavel Zeman, naopak z Palkovic přišel David Kolář. Někteří starší hráči plní roli zaskakujících, takže letos bychom měli odehrát v omlazené sestavě. Změnil se i systém soutěže, v letošním ročníku se nebude hrát play off, naopak některá utkání základní části se započítávají i do části finálové, takže je třeba neztrácet příliš mnoho bodů již od začátku soutěže," říká člen týmu Radek Brzobohatý. 

"Hned od začátku jsme soupeře zatlačili na přihrávce i útokem, ovšem ten i přes to trpělivě odolával, až do vyrovnané koncovky, kde jsme s těsným náskokem tento set udolali nejtěsnějším rozdílem dvou bodů. Do druhého setu jsme nastoupili s větším odhodláním a poměrně brzy si vypracovali luxusní náskok, který jsme udržovali v průběhu druhého a stejně tak třetího setu, které jsme jasně vyhráli. Do druhého utkání jsme nastoupili ve stejné sestavě. Soupeř jako v prvním utkání s námi držel vyrovnaný krok, až do koncovky prvního setu, který skončil v náš prospěch soustředěným výkonem. Ve druhém setu se projevil klid a pohodová nálada z doposud probíhajícího utkání, které vypadalo jednoznačně v náš prospěch.
Ve třetím setu jsme opět jako v prvním utkání očekávali hladký průběh, ale soupeř nás začal v důležitých výměnách přehrávat. Odešla nám přihrávka, navíc jsme vyprodukovali velké množství nevynucených chyb. Náskok soupeře jsme již ve třetím setu nedokázali stáhnout.
Ve čtvrtém setu jsme zůstali beze změn, ale pozornější hrou si vypracovali v polovině setu dostatečný náskok, který jsme již udrželi až do konce utkání,"
dodal Brzobohatý k úspěšnému vstupu do sezony. 

Doma se následně postavil proti Kylešovicím a po prohře 0:3 následovala výhra 3:1.

"Bohužel někteří hráči dali přednost účasti na turnaji, někteří byli pracovně vytíženi, některé skolila nemoc, a tak jsme byli rádi za šest statečných. Stará garda z Kylešovic nastoupila v obvyklé pohodě a jasně na hřišti dominovala. Jen třetí set vypadal nadějně, ale z vedení 21:18 byla najednou porážka 22:25, celkově 0:3. Na druhé utkání nám přišel z práce Vojta Navrátil, soupeři prostřídali, a tak se hra najednou vyrovnala. Koncovku prvního setu jsme se štěstím uhájili, druhý set potom probíhal v naší režii. Do třetí setu Kylešovice vystřídaly, a koncovku tentokrát zvládli lépe oni.
Ve čtvrtém setu jsme si ale už vítězství nenechali vzít a celkem jasně zvítězili," okomentoval Radek Brzobohatý zápasy v Kylešovicích. 

Soupiska VK Ostrava B pro tuto sezonu:
Radek Beneš, Radek Brzobohatý, Michal Březina, Michal Halecký, Daniel Karol, Michal Kokeš, David Kolář, Martin Lindovský, František Mýlek, Vojtěch Navrátil, Denis Siuda, David Travinský, Michal Urban a Adam Zuský.

V dalších dvou zápasech zajíždí VK Ostrava B na palubovku VŠB - TU Ostrava.