Opravdu „výživná“ volejbalová příprava


Velmi přínosné zápasy odehrál náš extraligový tým mužů v polských Gliwicích. Nejprve podlehl reprezentačnímu výběru Kamerunu a poté běloruskému mistru Šachťoru Soligorsk.
S reprezentací Kamerunu jsme odehráli zápas na pět setů a utkání jsme prohráli 1:4. „Kamerun se připravuje na mistrovství světa, kde mají těžkou skupinu mimo jiné s týmy USA a Srbska. Měli jsme dvě šance vyhrát ještě jeden set. Poslední zkrácený jsme prohráli 15:17. Utkání nám ukázalo, na čem ještě musíme zapracovat,“ zhodnotil první utkání v Gliwicích trenér Jan Václavík.
Ve druhém utkání jsme prohráli 2:3 s běloruským šampiónem. „Ten tým se připravuje na ligu mistrů a volejbalově mě zaujal více než Kamerun. Na našem výkonu jsem viděl oproti prvnímu utkání znatelný pokrok. Vedli jsme 2:1 na sety a nakonec prohráli až rozhodujícím pátém,“ dodal Jan Václavík k druhému utkání. Do zápasů už nastoupil i rakouský reprezentant Anton Menner, který se k týmu přidal po splnění reprezentačních povinností.
Náročný týden, ve kterém náš tým celkem sehraje v šesti dnech čtyři utkání, pokračuje turnajem v Bielsko Biale. Turnaj je již rozlosován. V pátek hrajeme semifinále s postupujícím týmem do první polské ligy Jaworzno. Druhou dvojici tvoří také účastník první polské ligy domácí Bielsko Biala a slovenský extraligový tým Svidnik. První liga je po Plus lize druhá nejvyšší soutěž v Polsku. V sobotu sehrajeme buď utkání o třetí místo nebo finále. „Bude to další výborná konfrontace, která nás v tak nahuštěném programu tohoto týdne posune dál,“ pochvaluje si trenér Jan Václavík.

Kamerun pod clanek