Za uplynulou sezonou se ohlížíme s Tomášem Zedníkem


Jak hodnotíš už minulou sezonu extraligového týmu?

Podle výsledku sezóny, což bylo 7. místo, tým splnil cíl sezony. Po odchodu dlouholetého trenéra Zdeňka Šmejkala jsme chtěli zůstat mezi týmy, které odehrají play off. Já osobně jsem si přál, aby tým skončil na šestém místě před play off, protože nový systém soutěže s předkolem play off byl pro týmy na sedmém a osmém místě složitější a týmy musely obhájit svou pozici po dlouhodobé části. V předkole jsme naštěstí toto místo uhájili a utkali se v play off s Duklou Liberec.

Co Ti nejvíce utkví v paměti na úžasnou čtvrtfinálovou sérii s Libercem?

Jsem moc rád, že ve čtvrtfinálové sérii s Libercem jsme odehráli ta nejlepší utkání celé sezony a hráči na hřišti předváděli své nejlepší výkony jak individuální, tak kolektivní. Nejvíce mi, asi jako většině, utkvělo v hlavě vítězné utkání na domácí palubovce 22. března, kdy jsme vyhráli 3:2. Po prohraných dvou setech jsme nesmírnou bojovností a touhou po vítězství dokázali otočit stav čtvrtého a pátého setu v koncovkách a v nervy drásající atmosféře urvali vítězství.

Jak moc pro Tebe byla náročná práce asistenta trenéra?

Před touto sezónou jsem slíbil novému trenérovi Janu Václavíkovi, že mu s A týmem pomůžu na pozici asistenta. Snažil jsem se být na trénincích dvakrát týdně a nechybět na žádném utkání. Toto tak složité nebylo, ale složitější bylo zkoordinovat pendlování mladých hráčů juniorů do A týmu a "sednutí si" hráčského týmu s novou dvojicí trenérů.

Uvidíme Tě v mužské extralize na lavičce i v další sezoně?

Předpokládám, že na lavičce A týmu v další sezoně už nebudu. Jsem přesvědčen, že trenér Honza Václavík svou úlohu zvládl a já se budu znovu věnovat více mládeži, kde nás tlačí bota.

Jak jsi viděl podporu publika?

Bez podpory fanoušků si nedokážu představit žádný sport a my volejbalisté říkáme, že jsou sedmým hráčem na hřišti. Všichni v klubu, od hráčů až po vedení, máme obrovskou radost z jejich podpory a výkon týmu roste s jejich „fanouškovstvím“.