V neděli pokračuje úžasná série v Liberci


Ve druhém utkání jsme ve čtvrtek na vlastní palubovce předvedli fantastický obrat a dvakrát doslova utekli hrobníkovi z lopaty. Nejdříve jsme ve čtvrtém setu prohrávali 21:24 a pak v pátém 11:13, ale pokaždé při podání Lukáše Vašiny jsme dokázali bodovou sérií oba sety vyhrát.

Zápas si můžete připomenout na webu konkurenční Dukly v pěkném sedmiminutovém videu i s komentářem Tomáše Kriška. (http://www.vkdukla.cz/news/view/740)

Nyní se pokusíme podobně překvapit také v Liberci. Liberec má však daleko širší kádr. Ve druhém utkání v Ostravě sice nemohl střídat druhého univerzála Indru, který odehrál výborné první utkání, ale na druhý zápas kvůli zranění nepřijel. Trenér Nekola točil trojici smečařů Galabov, Kriško, Správka a dokonce poslal postupně na palubovku všechny čtyři blokaře – Veselého, Holubce, Leikepa i Staňka.

Zajímavé je srovnání věkových průměrů obou sestav, které končily druhé utkání. Ostrava 24 let (Biernat, Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, David), Liberec 34 let (Janouch, Kriško, Holubec, Štokr, Správka, Staněk). Liberec dohrál s věkovým průměrem přesně o 10 let starším.

„Máme vyrovnaný stav série, pokud však chceme postoupit do semifinále, nebude nám stačit udržet domácí neporazitelnost, ale musíme přivést vítězství z Liberce. Dukla bude doma opět nebezpečná na podání, musíme zkrotit jejich servis a hrát ve stejném transu jako domácí zápas, pak budou šance vyrovnané,“ říká před třetím utkáním trenér Jan Václavík.
Držte našim klukům palce v neděli od 18 hodin.

Utkání lze sledovat v přímém přenosu TV COM zde:

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Volejbal/Soutez-Extraliga-muzi/Cast-play-off/Pohlavi-Muzi/Sezona-2017-2018/160906-VK-Dukla-Liberec-VK-DHL-Ostrava.htm