Poslední dva zápasy B-týmu v krajském semifinále

VŠB - VK Ostrava B 2:3 (25:18, 18:25, 25:20, 24:26, 12:15)

Bohužel úvod utkání nás zastihl nepřipravené a domácí se velmi rychle dostali do výrazného vedení. To si již udrželi až do konce setu. Naopak druhý set začal přesně obráceně. My jsme se rychle ujali vedení 6:1 a 9:2 a toto jsme si zase s přehledem udrželi my.
Ve třetím setu se rozpoutala daleko vyrovnanější bitva, ve které si ale nakonec domácí dokázali vytvořit mírný náskok, který udrželi až do závěru. Čtvrtý set byl taktéž velmi vyrovnaný, přestože to za stavu 15:19 už pro nás vypadalo tragicky. Dokázali jsme se ale zvednout a záhy vyrovnat. V dramatické koncovce stálo štěstí na naší straně a tak rozhodoval tie-break.
V něm jsme si vytvořili dvoubodový náskok až do stavu 6:4. Poté na podání zaúřadoval Radek Beneš, a odskočili jsme na 11:5. Soupeř snížil na 9:11, my zase zvýšili na 14:9. Soupeř se ještě jednou nadechl na snížení na 12:14. Čtvrtý mečbol jsme ale proměnili.
Sestava: Karol Daniel, Mýlek František, Travinský David, Březina Michal, Siuda Denis, Beneš Radek, libero Lindovský Martin – Zeman Pavel, Urban Michal.

VŠB - VK Ostrava B 3:1 (16:25, 27:25, 25:22, 25:19)

Přes vítězství v prvním utkání bylo jasné, že o postupujícím rozhodne až toto, čtvrté utkání, popřípadě zlatý set.
Do prvního setu jsme nevstoupili vůbec špatně. Po vyrovnaném začátku se nám podařilo vytvořit náskok 10:5 a 14:7. Ten jsme udrželi až do závěru setu a koncovku v klidu proměnili.
I ve druhém setu to zpočátku vypadalo lépe pro nás. Ujali jsme se vedení 11:7 a víceméně si jej udrželi až do stavu 18:15. Poté soupeř snížil až na rozdíl jednoho bodu. První setbol jsme měli za stavu 24:23, druhý za stavu 25:24. Bohužel v tento moment jsme ztratili jasnou výměnu a koncovku nezvládli. Byla to velká škoda, protože pokud bychom získali druhý set, měli bychom k dispozici celkem čtyři sety, ve kterých nám k postupu stačilo jeden z nich vyhrát.
Promarněná koncovka nás nesrazila do kolen a znovu jsme si vytvořili výrazný náskok 10:3. Bohužel poté nastal rapidní rozpad naší hry a pustili jsme soupeře do vedení 18:16. Na to jsme již nedokázali reagovat a tak nám nezbývalo, než zvítězit ve čtvrtém setu.
Jeho úvod nám ale vůbec nevyšel, postupně to bylo 0:5, 1:8, 2:10. Přesto jsme se dokázali postupně zvednout a pomalu snižovat až do stavu 19:21. Bohužel to bylo z naší strany vše. Koncovku jsme neuhráli, a tak to byl poslední set letošní sezóny.
Sestava: Karol Daniel, Travinský David, Siuda Denis, Beneš Radek, Zeman Pavel, Urban Michal, libero Lindovský Martin – Březina Michal.

Celá semifinálová série byla nesmírně vyrovnaná. O konečném výsledku nakonec rozhodly detaily, drobné chybičky a štěstí. Náš cíl, zvítězit v letošním ročníku krajského přeboru, tak zůstal nesplněn.

Přesto byla celá sezóna nejlepší, kterou tato parta odehrála. Z celkem odehraných 31 utkání jsme 26 x zvítězili, jen 5 x prohráli a z toho ani jednou 0:3.
Pro příští rok nám nezbývá, než družstvo stabilizovat a pokusit se znovu o vítězství v kraji. Děkujeme všem, kteří nás podporovali a fandili nám. Doufáme, že nám zachovají přízeň i pro příští rok.