Už od začátku sezony je pro nás šesté místo hranicí úspěchu

Máme dobrou výchozí pozici pro udržení 6. místa po základní části. Je to splnění prvního ze sezonních cílů?
Před sezonou jsme s klukama sestavili a podepsali jakési “DNA našeho týmu”, kde jedním z bodů je minimálně dosažení 6. místa. Pokud by se nám to podařilo, bral bych to jako úspěch.

Jak hodnotíš výkon a výhru v Příbrami?
Velmi dobře. Zvládli jsme zápas s nepříjemným soupeřem v nepříjemném prostředí. Pokud jsme chtěli uvažovat ještě o přímém postupu do play off, tak jsme věděli, že musíme přivést všechny tři body. Odhodlaně, bojovně i dobře takticky odehrané utkání. Nicméně tohle je pouze první krok ze tří, který musíme zvládnout. Cesta je ještě dlouhá a obtížná.

Hrála podstatnou roli také neúčast domácího univerzála Renovici?
Vždy, když nemá trenér k dispozici všechny hráče tak je to omezení. Na místo Renovici nastoupil na postu univerzála Pantič a zhostil se této úlohy velmi dobře. Měli jsme velké problémy tohoto hráče ubránit. I proto hodnotím vítězství za tři body jako velmi cenné.

V sérii třech zápasů se soupeři z první čtyřky (Liberec, Kladno, Karlovarsko) jsme uhráli jen set.
Jak s Kladnem, tak s Karlovarskem jsme si mohli šáhnout na nějaké body, které by se nám teď velmi hodily. Naopak zápas s Libercem nám vůbec nevyšel a byl velmi jednoznačný. První čtveřice je letos velmi suverénní a „de facto“ ztrácí body jen mezi sebou. Loňská sezona byla v tomto ohledu bohatší na překvapivé výsledky.

Šesté místo máme ve svých rukou. Co povede k tomu, abychom porazili Brno i Prahu?
Ano, máme to ve svých rukou. Nicméně potřebujeme získat plný počet bodů z obou utkání, protože je velmi pravděpodobné, že Příbram vyhraje oba své poslední zápasy (hraje v Benátkách a doma se Zlínem). Pokud předvedeme podobně bojovný zápas jako minulou sobotu, tak máme šanci. Zatím hrajeme letos lépe venku než doma, to se pokusíme zlomit v posledním domácím zápase základní části s Brnem.