Co potřebujeme k uhájení šestého místa?


Papírově lehčí los má v posledních dvou kolech základní části Příbram. My však máme lepší pozici, protože v případě rovnosti bodů rozhoduje vyšší počet vítězství. My do dneška máme devět vítězných zápasů, Příbram o jeden méně. Můžeme tedy ztratit o jeden bod více než Příbram, přesto budeme šestí.

Příbram zajíždí do Benátek, které již přišly o možnost kvalifikovat se do předkola play off a hostí Zlín, který bojuje o co nejlepší výchozí postavení pro tuto část soutěže.
My hostíme páté Brno, které má postavení po základní části již určené a ve čtvrtfinále se utká se čtvrtým nejlepším týmem. Základní část uzavřeme zápasem v Praze s ČZU, která může ještě bodově přeskočit devátý Zlín, ale je to velmi málo pravděpodobné, a tak Pražané půjdou do předkola z poslední 10. pozice.
Tím by ČZU Praha byla naším soupeřem, pokud bychom nezůstali na 6. místě, ale klesli na 7. pozici.

Předkolo se hraje na dva vítězné zápasy a začíná v úterý 13. března. Pokud budeme hrát předkolo, nastoupíme v úterý 13.3. v naší hale. Týmy se stejně jako v celé play off střídají v pořadatelství po jednom utkání. Nejlepším osm týmů následně rozehraje čtvrtfinále v pondělí 19. března.

Případného soupeře pro play off ještě neznáme. Může to být kterýkoliv tým z první čtyřky. Všechny se dvě kola před koncem základní části pohybují v rozmezí pouhých tří bodů.