Po výhře v Příbrami stále máme šesté místo ve svých rukou


Extraliga mužů – 20. kolo
Euro Sittex Příbram – VK Ostrava 1:3 (-17,-23,22,-25)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Nugent – Sobczak. Střídali: Vašina, Sedláček, Balon. Trenér Jan Václavík, asistent trenéra Tomáš Zedník.

Po vyrovnaném úvodu utkání jdeme do vedení 4:6, když domácí před naším podáním nedodrží předepsané postavení hráčů. Na Příbram platí důrazný útok Janků a plachtící podání Davida. Za stavu 7:11 se do podání opřou také domácí. Pravidelně se v útoku prosazuje Šmídl a po dobré obraně dohráváme výměny v důležité body (12:17). Za stavu 14:19 má domácí trenér Kop vybrány již oba oddechové časy. Za stavu 16:21 přešlápne domácí kapitán Böhm při útoku z pozice pipe a my směřujeme k jednoznačné výhře v prvním setu 17:25.

V dobrém výkonu pokračujeme i ve druhém setu, kdy při podání Biernata těžíme z výborné obrany v poli i na síti (5:8). Domácí zlepší podání a za stavu 13:11 si poprvé vynucený time out v zápase bere trenér Jan Václavík. Domácí tlačí podáním na Nugenta a pak i na střídajícího Vašinu. Ze stavu 15:12 nás dostane čisté eso Davida a za stavu 20:18 konečně dvěma body v řadě dorovnáváme stav. Závěr setu patří Šmídlovi s Kotasem a jeden bod máme po druhém setu jistý (23:25).

Na začátku třetího setu se do servisu opře Janků. Po plachtícím podání Kotase vedeme 1:4. Čisté eso Biernata znamená naše vedení 5:9. Domácí ihned náskok smažou podobně kvalitním podáním Böhma. Pak je to boj o každý míč. Když odskočíme soupeři na dva body, ten se na podání v útoku může spolehnout na kapitána Böhma. Před koncovkou prohráváme 20:18, ale za stavu 22:22 je to kdo s koho. Bohužel za stavu 23:22 nezvládne Biernat nahrávku na Janků a nakonec po výhře ve třetím setu 25:22 Příbram snižuje celkový stav.

Na začátku čtvrtého setu si při podání Biernata vybudujeme náskok šesti bodů (5:11) a v tu chvíli jsme pány zápasu. Domácí ale zase vytáhl z nepříznivé situace skvělým podáním Böhm (11:12). Plachtícím podáním překvapí domácí Kocoury střídající Balon (12:15). Příbram drží skvělý Böhm. Za stavu 18:18 padnou dvě červené karty (domácí trenér Kop a hostující nahrávač Biernat) po domácím útoku do anténky a zápas je na delší čas přerušen. Ve vypjaté koncovce máme tři mečboly, ten poslední promění přímým bodem z podání Kotas.

Hodnocení utkání asistentem trenéra Tomášem Zedníkem:
„Byl to velmi vypjatý zápas i se spoustou nepěkných momentů a sporných výroků rozhodčích. První dva sety jsme hráli velmi koncentrovaně. Ve třetím nám to v koncovce uteklo, jako bychom se báli získat tři body. Ve čtvrtém setu nám pomohl dobrý začátek. Příbram skvěle podávala Böhmem a Kustem, ale my jsme to ustáli. Měli jsme také štěstí v tom, že v koncovce poslední sady domácí zkazili dva servisy a přihráli nám dva mečboly. Musím dnes opravdu po delší době pochválit Mateusze Biernata za to, jak odehrál celý zápas a jak skvěle řídil naši hru. Bylo to dnes plně podle našich představ.“