Odvážný výkon proti Kladnu nestačil


Extraliga mužů – 18. kolo
Volejbal Kladno – VK Ostrava 3:0 (19,23,16)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Nugent – Sobczak. Střídali: Balon, Šoltys, Sedláček, Bořuta, Vašina. Trenér Jan Václavík, asistent trenéra Tomáš Zedník.
Kladno nepostavilo do základní sestavy čerstvou posilu a vynikajícího bývalého reprezentanta Davida Konečného, přednost dostal polský univerzál Gromadowski. V naší základní sestavě se objevil Chris Nugent. Nahradil Lukáše Vašinu, který přes týden laboroval se zraněním. „Od začátku jsme hráli jinak než minulý týden proti Liberci,“ řekl po utkání asistent trenéra Tomáš Zedník. „Byli jsme odvážnější a zodpovědnější. Vedli jsme celý první set o jeden, dva body, ale bohužel koncovka nám utekla. Ve druhém setu jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu a po dvou esech a dalším kvalitním podání Balona jsme dokonce vedli 22:23. Kladnu to pak zase v koncovce uhrál v tomto zápase famózně hrající Hýský. To Kladno uklidnilo a třetí set již měli jasně navrch.“
Náš přímý konkurent v tabulce z Příbrami vyhrál svůj zápas v Praze 3:1. Svěřenci trenéra Martina Kopa nás proto vystřídali na 6. místě tabulky a čtyři kola před koncem základní části na ně ztrácíme dva body.