Potrápili jsme favorita z Liberce


Extraliga mužů – 6. kolo
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:1 (25,25,-26,20)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Vašina – Sobczak. Střídali: Balon, Nugent, Bořuta. Trenér Jan Václavík.
V prvním setu za stavu 20:22 jsme přišli za zajímavých okolností o 23. bod. „Měli jsme vést 20:23 po domácím zkaženém podání. Liberec reklamoval naše špatné postavení a rozhodčí to bohužel vzali v potaz, a tak byl stav 21:22. Do té doby nevýrazný Štokr pak vystřihl dvě esa a Liberec si koncovku nakonec uhrál,“ řekl k dramatické koncovce prvního setu asistent trenéra Jana Václavíka Tomáš Zedník. Záznam zápasu potvrdil, že rozhodčí měli pravdu.
Vyrovnaný zápas pokračoval také ve druhé sadě. Vypracovali jsme si dokonce setbol 24:23. „Opět se to tahalo. Bohužel koncovku jsme neuhráli. Liberec obranou nadrazil míče, které pak dohrál. Ukázala se tam zkušenost Štokra s Kriškem,“ okomentoval Zedník druhý set, který jsme prohráli stejně jako ten první poměrem 27:25.
„Ve třetím setu jsme měli štěstí. Ukousli jsme si ho pro sebe,“ zhodnotil Zedník stručně set, ve kterém jsme si výhrou 28:26 vynutili pokračování zápasu.
Ve čtvrté sadě nám Liberec unikl ve skóre po druhém technickém oddechovém čase. Za stavu 16:16 zkazil Janků servis. Na podání přišel liberecký Holubec a svou plachtou dokázal potáhnout Duklu až na stav 22:16. „Tam jsme se zasekli. Odvrátili jsme ještě dva mečboly, ale Liberec si závěr pohlídal. Dnes náš soupeř nehrál úplně optimálně, jejich lídr Štokr se příliš neprosazoval, důležité míče si však uhrál,“ dodal k poslední části zápasu asistent trenéra Tomáš Zedník.