B tým po velkém boji poprvé prohrál


První utkání: VK Ostrava B – VŠB B 3:2 (25:27, 25:15, 25:17, 21:25, 15:7)
Sestava: Karol Daniel, Mýlek František, Travinský David, Beneš Radek, Halecký Michal, Urban Michal, libero Březina Michal.
V sobotu jsme přivítali druhé mužstvo v tabulce, béčko VŠB Ostrava. Dal se tedy očekávat vyrovnaný souboj. To nakonec potvrdily výsledky obou utkání.
Hned v prvním setu se odehrála velmi vyrovnaná bitva. Na naší straně bylo mnoho nevynucených chyb. Navíc jsme vůbec nedokázali potrápit soupeře na přihrávce, prakticky měl neustále přihráno za jedna a útokem středem se skoro nemýlil. V závěru setu se nám podařilo přesto srovnat. Bohužel koncovku jsme nezvládli a prohráli 25:27.
Druhý a třetí set jsme začali předvádět to, co umíme. Zlepšil se náš servis, minimalizovali jsme nevynucené chyby a na útoku jasně dominovali.
Bohužel čtvrtý set byl opět obrazem toho prvního a skóre se od začátku vyvíjelo v náš neprospěch.
Naštěstí v pátém setu jsme se chytli hned od začátku a soupeři odskočili na 6:3 a 11:5. Vedení jsme již udrželi a v poklidu si dokráčeli pro vítězství. Celé utkání jsme odehráli za 115 minut bez střídání.
Druhé utkání: VK Ostrava B – VŠB B 2:3 (13:25, 25:18, 26:24, 17:25, 12:25)
Sestava: Brzobohatý Radek, Zeman Pavel, Navrátil Vojtěch, Lindovský Martin, Beneš Radek, Halecký Michal, libero Březina Michal – Karol Daniel, Mýlek František, Travinský David, Urban Michal.
Do druhého utkání jsme jako již tradičně obměnili sestavu hned na čtyřech postech. Od úvodu se nám ale nedařilo vůbec nic a soupeř nás jasně přehrál.
V nezměněné sestavě jsme nastoupili i do druhého setu a tentokrát jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry a celkem jasně zvítězili.
I do třetího setu jsme nastoupili beze změn. Celý set jsme se snažili stáhnout mírné vedení soupeře, což se nám podařilo v koncovce, kterou jsme vyhráli.
Ve čtvrtém setu jsme zaspali hned na začátku a prohrávali 3:10. Set jsme již nedokázali zlomit a tak jsme šli opět do pátého setu. Ten byl celou dobu celkem vyrovnaný, přesto si soupeř dokázal udržovat mírný náskok, který nakonec zúročil ve vítězství za 113 minut.
V desátém utkání jsme letos poprvé prohráli, přesto si v tabulce držíme mírné vedení.
Teď nás čeká dvoutýdenní přestávka. K dalšímu utkání zajíždíme v sobotu 11. 11. do Dolního Benešova, což je poslední soupeř, se kterým jsme ještě nehráli. Zveme všechny naše fanoušky.