Vítězství vůle v nervózním zápase s Odolkou


Aero Odolena Voda – VK Ostrava 1:3 (-20,27,-20,-23)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Nugent – Sobczak. Střídali: Šoltys, Vašina, Balon. Trenér Jan Václavík.
Do zápasu sice lépe vstoupili domácí, ale od stavu 3:1 jsme se dostali do hry. „Po trochu nervózním úvodu jsme byli celý první set nad nimi,“ řekl asistent trenéra Tomáš Zedník.
Aera aktivně vstupuje i do druhého setu. Prohráváme 3:0 a 8:5. Nám se však podaří otočit vývoj setu a do koncovky jdeme s vedením 20:23. „Pak přišel na podání blokař Alexandr Carabali a my jsme měli problém s příjmem. Od stavu 24:24 se to tahalo o každý míč a nakonec měli domácí více štěstí,“ poznamenal Zedník k vypjaté koncovce druhého setu.
Ve třetím setu jsme to my, kdo je od začátku ve vedení. „Hráli jsme koncentrovaně a nepřipustili nějaký zvrat. Po zásluze jsme šli do vedení,“ pochvaloval si asistent trenéra průběh třetí sady.
„Poslední set byl nejvíce vyhrocený. Padla tam i žlutá karta pro Matěje Šmídla. Obě strany se dost hecovaly. Byl to nervózní zápas. Šlo spíše o vůli po vítězství než o volejbalový um a my jsme moc rádi, že jsme to zvládli,“ dodal k poslednímu dějství zápasu Tomáš Zedník.