Náš B tým potvrdil vedení v soutěži


První utkání:
VK Ostrava B – SK AZ Kylešovice 3:0 (28:26, 25:18, 25:23)
K zápasům se nás sešlo rekordních 13 hráčů a do prvního setu jsme šli s tím relativně nejlepším, co máme. Bohužel jsme kupili chybu na chybu a soupeř nám celý set dával na frak. Vzchopili jsme se až za naprosto ztraceného stavu 17:24 a nakonec se nám podařilo set úplně otočit. Především soustředěnou obranou jsme nedovolili soupeři složit žádný míč a zvrátili jsme jasný výsledek prvního setu.
Druhý set byl již jednoznačnou záležitostí pro nás. Ve třetím setu se opakoval scénář setu prvního, kdy Kylešovice ve většině jeho průběhu vedly. Tentokrát jsme ale zabrali dříve a vyrovnali již za stavu 17:17. Koncovku jsme urvali pro sebe a celkově jsme zvítězili 3:0.
Sestava: Karol Daniel, Mýlek František, Travinský David, Beneš Radek, Siuda Denis, Březina Michal, libero Lindovský Martin – Brzobohatý Radek, Urban Michal, Zeman Pavel
Druhé utkání:
VK Ostrava B – SK AZ Kylešovice 3:2 (21:25, 25:23, 25:17, 23:25, 24:22)
Do druhého utkání jsme kompletně obměnili sestavu, jen na nahrávce zůstal Daniel Karol. Bohužel se projevila naše určitá nesehranost a soupeř si celkem v poklidu došel pro vítězství v setu. Do druhého setu jsme zůstali ve stejné sestavě, jen na nahrávku šel Brzobohatý Radek. Celý set jsme mírně vedli. Těsné vedení se nám podařilo udržet až do závěru, kdy jsme koncovku zvládli lépe.
Třetí set byl jasnou záležitostí pro nás a vypadalo to, že si v poklidu dojdeme pro vítězství v utkání. Bohužel ve čtvrtém setu se strhla vyrovnaná bitva, i přes střídání se nám nepodařilo zvládnout koncovku.
Tie-break jsme nezačali vůbec dobře a hned v úvodu jsme prohrávali 2:7. V tento moment přišel na hřiště Martin Lindovský a předvedl excelentní výkon. I za podpory ostatních hráčů se nám podařilo srovnat. Průběh koncovky pátého setu byl velmi dramatický. Obě družstva měla několikrát mečbol. Nakonec se nám podařilo závěrečným esem dotáhnout utkání k vítězství a vyhrát neskutečných 24:22!
Tímto jsme zůstali zatím neporaženi na vedoucím místě tabulky. Nutno však podotknout, že Kylešovice nepřijely se všemi nejlepšími hráči, takže odveta v Opavě bude jistě velmi zajímavá.
Sestava: Karol Daniel, Halecký Michal, Zeman Pavel, Kokeš Michal, Navrátil Vojtěch, Urban Michal, libero Březina Michal – Brzobohatý Radek, Lindovský Martin, Mýlek František, Siuda Denis, Travinský David
Nejbližší utkání hrajeme v sobotu 21.10. v 10:00 a 14:00 opět v hale mládeže Na jízdárně proti družstvu VŠB Ostrava. Zveme všechny naše fanoušky.