Rychlou atraktivní hrou chceme uspět i přilákat diváky


Odešel Petr Šulista do Kladna a kvůli operaci kolena nepokračuje Ondra Lach. Zvenčí tým doplnili Damian Sobczak na pozici libera, který působil v polské Plus lize v týmu Kielce, a Američan Chris Nugent z Penn State.
Důležitou posilou je nový kondiční trenér Marek Gryc, který svým věkem a hlavně zaujetím a posedlostí zapadá do filozofie týmu. Celý srpen dominovala především právě kondiční příprava, až v měsíci září se poměr začal lámat ve prospěch vlastního volejbalu.
V přípravě jsme odehráli dva turnaje na antuce - Kojetín a Bučovice. Do haly jsme poprvé zavítali na výborně obsazeném turnaji v Polsku, následovaly turnaje v Rakousku v působišti bývalého trenéra Ostravy Zdeňka Šmejkala, ve Zlíně a doma na už tradičním Ostrava Cupu.

Loňská sezona byla velmi vyrovnaná a tím i atraktivní. Dle dosavadních výsledků v přípravě se rýsuje silná trojka České Budějovice, Karlovarsko a Liberec. Týmy, které i nejvíce investovaly do posil na novou sezonu. Ambice našeho týmu je nejen samotné play-off, ale snaha vydobýt si v něm šanci na přijatelného soupeře ve vyřazovacích bojích. Předváděnou hrou chceme přilákat diváky k nám na modrou palubovku.
Jan Václavík, hlavní trenér VK Ostrava