První vítězství VK Ostrava B


V prvních dvou utkáních porazil nový tým VK Ostrava B dvakrát družstvo Slezské Orlice z Krnova.
První utkání: VK Ostrava B – VO Slezská Orlice 3:0 (11, 22, 17)
Sestava: Zeman Pavel, Mýlek František, Beneš Radek, Travinský David, Březina Michal, Siuda Denis – Brzobohatý Radek.
„Přesto, že jsme se někteří hráči potkávali na hřišti poprvé, nebo po několika málo trénincích, probíhalo utkání v naší režii, a nepřipustili jsme pochybnosti, kdo odejde jako vítěz. V utkání jsme měli velmi dobře přihráno, a tím se mohla projevit naše převaha v útoku, kdy především prvním sledem jsme byli skoro neomylní. Pouze v koncovce druhého setu se podařilo po našich chybách soupeři srovnat na 22:22, ale koncovku jsme si v klidu pohlídali,“ ohodnotil zápas hrající trenér Radek Brzobohatý.
Druhé utkání: VK Ostrava B – VO Slezská Orlice 3:0 (21,20,18)
Sestava: Brzobohatý Radek, Mýlek František, Beneš Radek, Navrátil Vojtěch, Travinský David, Halecký Michal, Březina Michal - Siuda Denis, Zeman Pavel.
„Do druhého utkání jsme obměnili základní sestavu tak, aby dnes hráli všichni hráči. Přesto utkání probíhalo zcela v naší režii. Za 65 minut jsme zvítězili s jasným přehledem. V utkání jsme si naostro zkoušeli i různé útočné kombinace, které snad využijeme i proti dalším soupeřům. Během obou utkání nás soupeř nedostal pod větší tlak, takže uvidíme, co nás bude čekat dále. Na sehrání v úvodu sezóny to však bylo přínosné,“ uvedl Radek Brzobohatý.
Nejbližší utkání hrajeme již teď v sobotu 30. 9. od 11.00 opět v hale mládeže Na Jízdárně. Zveme všechny naše fanoušky.
Pro fanoušky něco z historie univerzitního družstva Slávie Ostravská univerzita, který je už dnes týmem VK Ostrava B a je naší plnohodnotnou součásti, popsal Radek Brzobohatý:
„Historie se začala psát v roce 1994, kdy se parta nadšených tělocvikářů rozhodla, že začne hrát volejbal. Upravila si antukové hřiště na hladnovských kolejích a začala trénovat pod vedením jediného volejbalisty v družstvu. Po roce tvrdé přípravy se družstvo přihlásilo do nejnižší soutěže městského přeboru, a když se podařilo k účasti přesvědčit i druhého volejbalistu, tak v Hošťálkovicích přišlo i první historické vítězství.
Postupně se hráči zlepšovali, a přidávali se i další čistokrevní volejbalisté, takže se podařilo postoupit do Krajského přeboru 2. třídy. Časem však mnoho původních členů dostudovalo a rozprchlo se po světě. Po několika letech se družstvo odhlásilo z krajské soutěže a začalo hrát neregistrovanou soutěž Ostravskou ligu, kterou se podařilo jeden rok i vyhrát.
Ostravská liga ale postupně upadala. Obnovit kvalitu družstva Slávie se podařilo bohužel tragicky zesnulému Jirkovi Urbanovi, který sehnal kluky po ostravských družstvech a začali jsme znovu hrát krajský přebor 2. třídy. Ten jsme hned v roce 2008 vyhráli a postoupili do krajského přeboru 1. třídy.
Tam jsme hráli až do letošního roku pod hlavičkou USK Slávie Ostravská univerzita. Zde však došlo k reorganizaci jednoty a někteří hráči se rozhodli přejít pod hlavičku VK Ostrava, kde budou dál hrát. Toto družstvo se bude také doplňovat mladými hráči – juniory a kadety, pro které je to možnost si zahrát další utkání. Z první party nadšenců do dnešního dne zůstal v kádru již pouze jeden jediný hráč. V současnosti se družstvo konsoliduje tak, aby co nejlépe uspělo v krajském přeboru. Doufáme, že se nám bude dařit minimálně stejně jako v minulosti.“