V zahraniční přípravě dvě vítězství a těsná prohra

Jelikož Amstetten hrál v pátek dva zápasy v jednom dni, tak po domluvě s oběma soupeři se hrálo celkem na tři sety. My jsme rakouského soupeře porazili 2:1. V sobotu jsme prohráli v souboji o první místo s Waldviertelem 2:3.
„Byli jsme konečně v kompletním složení i se smečaři Janků a Vašinou,“ pochvaloval si trenér Jan Václavík. „Týmy jako Amstetten bychom měli porazit bez ztráty setu. Ve finále jsme narazili na dobře připravený Waldviertel. Trenér Zdeněk Šmejkal má v týmu nahrávače Pavla Bartoše, který přišel z Benátek nad Jizerou, dále pak smečaře z Polska a Kanady, blokaře z Portugalska, univerzála z Estonska. Zbytek týmu tvoří Rakušani. Nyní budeme mít v přípravě ještě dvě možnosti jim porážku vrátit,“ dodal k rakouským zápasům Jan Václavík.
Po rakouském turnaji se tým rychle přemístil zpátky a v neděli sehrál další zápas v Polsku. V rámci 1. ročníku Mezinárodního festivalu volejbalového přátelství v Rybniku se utkal s tamním celkem. Zápas jsme vyhráli 3:1.
„Utkání se vyvíjelo podle toho, jak nám šel servis. Když nás neposlouchal, tak to byla bodová tahanice. Poslední set jsme vyhráli 32:30,“ uvedl Jan Václavík.

rybnik muzi I

rybnik muzi II