Do nové sezony s novým liberem

Minulý týden podepsal náš klub smlouvu na dva roky s novým liberem. Bude jim pětadvacetiletý Polák Damian Sobczak. Vedení klubu v čele s novým trenérem Janem Václavíkem si ho našlo už v dubnu na výběrovém kempu. 
„Kemp probíhal koncem dubna, kdy jsme stihli tři tréninkové jednotky. Byl to podobný model jako loni, na kterém jsme našli našeho nahrávače Mateuse Biernata, uvedl trenér Jan Václavík. „Na kemp přijela 3 libera, 2 blokaři a 3 smečaři. Určitě nejvyšší úroveň měla všechna tři libera a troufnu si říct, že by v české extralize obstála všechna. Nakonec jsme si vybrali Damiana Sobczaka z Kielc. Po oba dny působil nejjistěji a komplexně. Navíc měl nejvíce zkušenosti z polské Plus ligy.“ V nejbližších dnech na našich stránkách Damiana Sobczaka představíme.
Nová sezona začne 30. září 2017 a náš tým se doma utká s Benátkami. Pravidelným hracím dnem bude sobota. V sezoně 2017-18 by se kromě Petra Šulisty měli objevit všichni hráči z minulé sezony. „I když na pozici smečaře stále ještě někoho hledáme,“ říká trenér Václavík. „Máme nějaké tipy, ale zatím s nikým není smlouva před podpisem. Novou čtyřletou smlouvu však podepsal Lukáš Vašina.“
Ten je teď společně s Matějem Šmídlem součástí juniorské reprezentace na právě začínajícím MS U-21. Přitom Lukáš už letos s kadety získal titul Mistra Evropy. „Od letošní sezony bude Lukáš v ostravském klubu plnohodnotným smečařem,“ dodává trenér Jan Václavík. „Díky Lukášově všestrannosti jsme ho loni využívali jak na liberu, tak na nahrávce, letos by měl pevně zakotvit na smeči.“
A kdo bude na nahrávce jistit Mateusze Biernata? „Jako druhý nahrávač se rýsuje mladý junior Filip Bořuta. Je to předloňsky vítěz MČR juniorů,“ doplňuje trenér Václavík.
sobczak I
sobczak III