Šmídl a Vašina bojují o nominaci na MS juniorů


„Nyní je nás ještě čtrnáct, ale po dvou přípravných zápasech, které hrajeme tento týden v Opavě, bude výběr zúžen na 12 lidí. Doufáme, že nám trenér Ivan Pelikán dá důvěru a my se tam s Lukym Vašinou dostaneme,“ věří univerzál Matěj Šmídl.
Výběr nyní trénuje na domácí vrchol sezony nepřetržitě tři týdny. „Začali jsme 14 dní tréninků orientovaných na sílu, nyní jedeme již týden šestkový volejbal s dvouhodinovými tréninkovými bloky,“ popisuje Šmídl současný stav přípravy.
Mistrovství světa začne 23. června a naši kluci se v základní skupině střetnou v Brně s Kanadou, Marokem a Polskem. „Polsko bylo nasazené. Přáli jsme si Maroko a Egypt. Nakonec je tam Kanada. Jak země javorového listu, tak Maroko jsou pro nás velkou neznámou, ale trenéři budou mít určitě k dispozici nějaká videa. Poláci jsou mistři Evropy v kadetech i juniorech a mistři světa v kadetech. K dalším favoritům budou patřit Rusové, Italové, Argentinci nebo asijské týmy, ale my nechceme zůstat pozadu. Ze základní skupiny postupují první dva týmy. My chceme postoupit, zůstat v Brně a hrát v nejlepší osmičce mistrovství,“ vypočítává Šmídl šance a přání našeho týmu, který by mohl posílit smečař z mužské reprezentace Donovan Džavonorok. „Pokud dorazí, bude pro nás posilou. Myslím, že s ním trenéři počítají na místo smečaře. Já doufám, že se dostanu do sestavy jako univerzál,“ dodává Matěj Šmídl.