Statečně jsme se rvali, přesto nás Liberec v poháru zastavil

Čtvrtfinále Českého poháru
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:1 (-20,22,22,18)
VK Dukla Liberec: Janouch, Patucha, Staněk, Leikep, Stolc, Správka, Kopáček. (Střídali: Galabov, Piskáček). Trenér Michal Nekola. 
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, David, Lach, Janků, Balon, Vašina. (Střídali: Lex, Kotas). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
1. set
Liberec vstupuje do utkání jako velká voda a za stavu 3:0 si musí brát Zdeněk Šmejkal první oddechový čas. Při podání Lacha máme skvělou obranu na síti a při prvním technickém oddechovém čase ztrácíme už jen pouhý jeden bod. Liberec si sice bere ihned zpět výraznější vedení (11:7), ale ani jeho hráči se nevyvarují chyb a při podání Biernata otáčíme vývojem skóre a poprvé vedeme 11:12. Od této chvíle se rveme jako lvi o každý bod a početná fanouškovská kolona nám v hale vytváří domácí prostředí. „Byli to rodinní příslušníci našich kluků z Letovic. Přijely rodiny Matese Šmídla, Davida Janků a Kuby Dvořáka, kteří odtud pocházejí a vytvořili nám domácí prostředí. To bylo super,“ pochvaloval si podporu z hlediště asistent trenéra Jan Václavík. Na vlně euforie přebíráme aktivitu a jsme lepším celkem. Do koncovky jdeme s pohodlným náskokem 16:21 a set ukončuje vytlučenými bloky kapitán Šmídl. 
2. set
V dobrém výkonu pokračujeme i z kraje druhé sady a rychle vedeme 1:4. Liberec pěti body v řadě otáčí vývoj a do stavu 10:10 udává tón zápasu. Na řadě jsme zase my, kdo se při podání Ondry Lacha snaží soupeři vzdálit. Je to vyrovnaný boj. Do koncovky se jde za stavu 20:20. Koncovku rozhodne kvalitní podání Galabova a je srovnáno. „Škoda druhého setu. Tam jsme se dobře dotáhli, a kdybychom ho vyhráli, Liberec by se těžko zvedal. A pokud ano, bylo by to následně 2:2 na sety a zkrácená hra by byla pro favorita ošemetná,“ řekl k prohrané koncovce druhého setu Jan Václavík.
3. set
Po vyrovnaném úvodu odskakuje rychle Liberec do vedení 8:3. Liberec je v tomto setu lepším týmem a vede od dva až čtyři body. To vše platí až do stavu 20:16. Pak se ukáže ve výborném světle navrátilec po zranění Václav Kotas a jeho obrana na síti je vynikající. Rázem je to 21:21 a jde se do nervy drásající koncovky. V té nás Liberec „ublokuje“ a jde do vedení. „V té koncovce třetí sady jsme dostali dva dekly od Staňka a to tam rozhodlo,“ dodal ke konci druhé sady asistent trenéra Šmejkala. 
4. set
Do stavu 7:10 jsme aktivnějším týmem. Jenže pak se opět připomene na podání Galabov a čtyřmi body otáčí vývojem posledního setu zápasu. Liberec začíná dominovat na podání, kde se ke Galabovovi přidává Patucha a je lepší také na blocích. Nám vázne souhra a do koncovky ztrácíme na soupeře šest bodů. „Sledoval jsem Galabova i v televizi jak hráli proti Příbrami, servis mu poslední zápasy vychází náramně,“ uznal Jan Václavík kvality libereckého smečaře v této herní dovednosti.  
„S Libercem jsme letos sehráli tři zápasy a dva byly hodně vyrovnané. Jednou jsme vyhráli. Dnes jsme měli improvizovanou sestavu, ale donutili jsme soupeře, ať hledá sestavu a pak tam pošle to nejlepší, co nyní má,“ dodal na závěr k pohárovému zápasu Jan Václavík.