Vybojovali jsme postup do finálové osmičky Českého poháru

Český pohár – odveta 4. kolo
VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 2:3 (-22,-24,14,15,-8)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Balon, Lex. (Střídali: Šoltys, Bořuta, Lach, Vašina). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
Do Zlína jsme k odvetě sice odjeli s vedením 3:1 na sety po prvním zápase, ale bez nemocných smečaře Petra Šulisty a asistenta trenéra Honzy Václavíka. 
„Chtěli jsme přes oslabení o Petra Šulistu uhrát v utkání dva sety a to se nám v koncovkách podařilo. Pak jsme sestavu při vědomí jistoty postupu prostřídali, ale v sestavě s náhradníky se nám již tolik nedařilo,“ komentoval průběh pohárového zápasu trenér Zdeněk Šmejkal.
„Na pátý set se kromě Matěje Šmídla vrátili všichni ze základní sestavy. Vážím si toho, že kluci nakonec jasnou zkrácenou hrou překlopili vývoj zápasu na naší stranu. Soupeř nastoupil téměř v kompletní sestavě, chyběl jim jen první nahrávač Porubský, kterého nahradil Barák. Pro sebevědomí našeho týmu je důležité, jakým způsobem jsme se do pátého setu dokázali vrátit a nakonec utkání vyhrát, což nám pomůže před úterním extraligovým zápasem,“ řekl po pohárovém postupu Zdeněk Šmejkal.
V úterý 31. ledna hrajeme opět ve Zlíně, tentokrát v televizním extraligovém utkání, které začíná v 18:05.