Žákovské týmy zahájily přípravu na novou sezonu


Po vynútenej korona pauze a mesačných školských prázdninách odštartovali aj starší žiaci VK Ostrava prípravu na nový súťažný ročník. O reštart prípravy sme sa pokúsili po uvoľnení protiepidemiologických opatreni už v máji a júni. Trénovali sme na vonkajšom ihrisku v Šenove a tréningové jednotky boli rozčlenené na kondičnú aj hernú časť. Boli sme radi, že rodičia súhlasili s tréningovým zaťažením. Účasť žiakov na tréningoch bola veľmi pozítívna.
Náročné obdobie sme zvládli a prázdninovú prípravu sme začali 4. 8. 2020 znovu v Šenove. Vonkajšie ihrisko za knižnicou je výborné, ale tréning v minulom týždni ovplyvnilo počasie. Príprava bude ďalej pokračovať podľa deného plánu. V dňoch 16. 8. - 21 .8. 2020 sa uskutoční samostatné sústredenie žiackej zložky na Bílej. V troch vekových skupinách absolvujeme prípravu v krásnej prírode Beskyd.
Zloženie družstva starších žiakov sa mení, ako v každej sezóne. Hráči ročníku narodenia 2005 sa presunuli do kategórie kadetov. Zostava družstva bude doplnená novými hráčmi z kategórie mladší žiaci od trénera Martina Vaculíka. Rovnako bude pokračovať spolupráca s klubom VAM Havířov, Žiaci z Havířova tiež absolvujú naše sústredenie. Do družstva kadetov sa z minuloročného kádra žiakov presúvajú piati hráči. Už tradične budujeme v starších žiakov úplne nové družstvo z ročníkov 2006 a 2007.
Po začiatku školského roka prípravu presunieme do telocvične. V hale prejdeme na herné činnosti jednotlivca aj herné činnosti družstva. Postupne budeme pracovať na tvorbe a zohrávaní základnej zostavy. Budeme sa pripravovať na prvý rozraďovací súťažný turnaj Krajského preboru, ktorý urči zaradenie do výkonnostných skupín. Súťažné termíny budú známe koncom mesiaca 08.
Ciele, ktoré si pred sezónou družstvo žiakov zadáva, sú podobné ako v minulých rokoch. Prvým je úspešné vytvorenie základnej zostavy z nových hráčov a druhým je hrať v jednotlivých súťažných turnajoch v čo najvyšších výkonnostných skupinách. V starej sezóne sme hrali v súťaži starších žiakov s dvomi družstvami a podobný model realizujeme aj v tomto ročníku. Cieľom je, aby čo najviac hráčov odohralo viacero súťažných zápasov. Súťažné zápasy budeme hrať v Krajskom prebore a rovnako aj v Českom pohári. Máme vekovo mladé družstvo a veríme, že sa herná výkonnosť hráčov bude postupne zvyšovať.
Menovitú súpisku družstiev A aj B budeme postupne vytvárať. B družstvo budú tvoriť perspektívny hráči do budúcej sezóny. Veríme, že zvýšený počet odohratých zápasov prinesie všetkým hráčom motiváciu do tréningovej činnosti.
S pozdravom PER TO TAM !!!
Roman Dvoran
tréner starších žiakov VK Ostrava