Oslabení starší žáci čtvrtí v pokračování Českého poháru


Turnaj druhej osmičky v rámci východnej skupiny odohrali starší žiaci VK Ostrava počas víkendu v Novom Jičíne. V halách na Komenského 66 odohrali počas dvoch dní sedem zápasov s pozitívnym počtom výhier. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili štvrté miesto, keď pred nami skončili družstvá s ktorými sme prehrali.
Sobotní zápasy:
1. VK Ostrava – Letohrad 2:0 (18, 13)
2. VK Ostrava - Rychnov nad Kněžnou 2:0 (21,22)
3. VK Ostrava - Opava 0:2 (-12,-19)
4. VK Ostrava – Nový Jičín 0:2 (-16,-14)
5. VK Ostrava – Letovice 0:2 (-16,-15)
Turnaj sme odštartovali dvomi víťazstvami proti súperom s podobným hráčskym zložením ako má naše družstvo. Dobre a účinne sme podávali, podarilo sa nám podaním bodovať v sériách. Získali sme prevahu v útoku a bodovali sme aj po dlhších výmenách. Zápas s Rychnovom bol bodovo vyrovnanejší a dodržaním postavení v poli sme zachytili viacero technických úderov v medzihre, čo bolo v koncovkách setov veľmi cenné. V následujúcich troch zápasoch sme nedokázali vyhrať ani v jednom sete, súperi mali výškovú aj hernú prevahu. Na sieti sme blokom na vysoký útok nedosiahli a v poli sme smeče zachytávali len sporadicky. Zápasy mali veľmi podobný charakter, skóre sme sa snažili udržať, ale naša slabá razancia na útoku body neprinášala. Podaním sme nedokázali súperov odtlačiť od siete, čím by sme im hru trochu sťažili.
Nedělní zápasy:
6. VK Ostrava – Velké Meziříčí 2:0 (8,22)
7. VK Ostrava – BV Ostrava 2:1 (17 -24 7)
V nedeľu sme podľa rozpisu hrali len dva zápasy. V prvom sete prvého zápasu sme súpera totálne zaskočili. Hrali sme výborne vo všetkých činnostiach, presne v poli a razantne na útoku. Priame body z podania sme dokázali dať v každej rotácii. Súper nevedel na našu hru reagovať. Druhý set bol podstatne vyrovnanejší, súper sa otriasol a hru bodovo vyrovnal. Našim hráčom trochu chýbala trpezlivosť a niektoré situácie v hre sme nezvládli. V koncovke setu sme dokázali dobrým útokom súpera zdolať. Posledný zápas turnaja nám príliš nevyšiel. Snaživý súper často ulieval a my sme v poli reagovali neskoro. V druhom sete sme doslova premrhali viacbodový náskok v koncovke. V rozhodujúcom skrátenom sete sme sa vrátili k svojej hre a zápas sme dotiahli k víťazstvu.
Zostava VK Ostrava: Patrik Linský, Ondřej Čunta, Ondřej Divoký, Filip Janczar, Jonáš Šonovský, Vojtěch Nekola, Vojtěch Holuša, Patrik Vlček, Martin Žarnovický.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Na tomto turnaji sme sa museli vysporiadať s neúčasťou hráčov základnej zostavy. Viróza napadla Matušeka aj Vlčeka, ten družstvo podporoval z lavičky, ale do hry nezasiahol. Angína zložila Vojtu Vrkoča. Do zostavy sa po zlomenine ruky a dlhšej liečbe vrátil Ondro Divoký, čo družstvu v tejto situácii výrazne prospelo. S posunom hráčov na ihrisku sme sa úspešne popasovali a myslím, že sme v danom momente herne nesklamali. Viac priestoru v hre dostali mladší hráči. Pred sviatkami nás ešte čaká turnaj Krajského preboru a dúfam, že sa hráči dajú dokopy a nastúpime v kompletnom zložení, čím by sa mala výrazne zlepšiť súhra družstva.“