Starší žáci zůstavají zůstavají v B skupině v krajském přeboru

Skupina B krajského preboru starších žiakov pokračovala turnajom, ktorý organizoval Green Volley Beskydy. Družstvá odohrali po tri zápasy a žiaci VK Ostrava A prehrali až v poslednom zápase turnaja s domácimi. Víťazstvo domácich znamenalo, že sa Beskydy v ďalšom turnaji posunú do A skupiny krajského preboru. Žiaci VK Ostrava obsadili v tabuľke turnaja druhé miesto a ďalší turnaj budeme hrať znovu v B skupine.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava B 2:0 (20,10)
VK Ostrava - Frenštát p/R 2:0 (20,13)
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 0:2 (-17,-19)
V prvých dvoch zápasoch turnaja mala hra veľmi podobný charakter. Naši súperi sa snažili tlačiť podaním , aby sme museli útočiť len z okrajov siete. Čiastočne sa im to darilo v prvých setoch a následne sme spresnili prihrávku a hrali sme pestrejší útok. Po dobrej prihrávke podania sme útočili aj stredom siete, čo nedokázali súperi brániť blokom ani v poli. Blučko ani Frenštát nedokázali hladký priebeh druhých setov otočiť. O víťazovi turnaja rozhodol náš vzájomný súboj s Beskydami. Domáci mali od úvodu razantnejší útok a presnejšiu obranu v poli. Snažili sme sa podaním súpera zatlačiť, aby mal sťaženú pozíciu na nahrávke. Hrali sme viacero dlhých výmen, ale body z nich získavali domáci. V koncovkách setov sme však urobili viacero chýb v sérii a hru súper získal rozhodujúci náskok a víťazstvo v dvoch setoch.
Zostava VK Ostrava: Patrik Vlček, Jan Matušek, Patrik Linský, Filip Janczar, Ondřej Čunta, Jonáš Šonovský.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Po dvoch jednoznačných víťazstvách sme hru v poslednom zápase nedokázali udržať. Hrali sme neodvážne na podaní aj v útoku. Mali sme viackrát pekne nahraté, ale smečiari hrali útok bez potrebnej razancie. Súper lepšie bránil sieť a jeho podanie nám robilo často veľké problémy. Ani pekné akcie, ktoré sme odohrali nedokázali mentálne zdvihnúť jednotlivcov ani družstvo. Tentoraz nám chýbala iskra a bojovnosť. Tlaku a dobrej hre súpera sme sa poddali.“