Mladší žáci vstoupili do kvalifikace krajského přeboru


„Letos máme soutěž mladších žáků ve VK Ostrava postavenou tak, že zkušenější mladší žáci hrají za „B“ tým starších žáků a v této soutěži tvoříme úplně nový, mladičký tým s perspektivou na dva až tři rok,“ říká trenér mladších žáků Martin Vaculík a dodává: „Proto musíme tomuto přizpůsobit výsledková očekávání. Každý získaný set a dokonce zápas je proto pro nás velkou odměnou a motivací do dalších tréninků.“
První letošní ostrá zkouška našich mladších žáků se uskutečnila v neděli na ZŠ Jugoslávská. Hrál se zde kvalifikační turnaj Moravskoslezského přeboru. Naši mladí kluci sehráli dva výborné zápasy. S Blue Volley ZŠ Škarvady sice nakonec prohráli, ale utkání s Volejbalovým spolkem už dotáhli do vítězného konce. Zápas s Hlučínem pak byl klasicky o příjmu vrchního podání starších kluků, se kterým si u nás málokdo poradil. V turnaji jsme skončili třetí a čekáme na zařazení do výkonnostní skupiny.
Příští turnaj už ve výkonnostní skupině se hraje 10.11.2019
Výsledky:
Blue Volley ZŠ Škarvady – VK Ostrava 2:0 (16,18)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava - ZŠ Hlučín 0:2 (-7,-8)
Volejbalový spolek Ostrava "B" – VK Ostrava 1:2 (20,-20,3)
Za VK Ostrava nastoupili: Patrik Dohnanský, Jonáš Robenek, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Lukáš Tvardek, Matyáš Slíva, Jakub Sewiola, Adam Rozšafný, Oliver Krátký, Dominik Přeček, trenér: Martin Vaculík.