Starší žáci jdou do druhé krajské skupiny


Organizátorom turnaja bol BlueVolley Ostrava. V hale Na Jízdárne sa hrali dve skupiny na troch ihriskách. Žiaci VK Ostrava odohrali v C skupine postupne tri zápasy, z ktorých dva vyhrali a jeden prehrali. Druhé miesto v skupine značí, že súťaž odštartujeme vo výkonnostnej skupine B.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava A – GreenVolley Beskydy B 2:0 (14,16)
VK Ostrava A – BlueVolley Ostrava C 2:0 (12,9)
VK Ostrava A – Kojetín 0:2 (-18,-15)
Zostava VK Ostrava: Vlček, Matušek, Linský, Šonovský, Čunta, Janczar, Lyčka, Krátký tréner Dvoran.
V novom súťažnom ročníku prešli všetky družstvá značnou hráčskou obmenou. Výmena ročníku hráčov výrazne zasiahla aj naše VK Ostrava. V našom družstve ostali z minulej úspešnej sezóny dvaja hráči a do zápasov sme tak nastúpili s novým družstvom. Do nového súťažného ročníka sme zaradili dve družstvá a v B družstve VK Ostrava hrajú mladší žiaci s perspektívou do ďalších sezón.
Naše družstvo si s chuti zahralo a v dvoch zápasoch malo výkonnostne navrch. V niektorých momentoch nám škrípala organizácia hry, s čím sa musíme v ďalších tréningoch a zápasoch popasovať. Problém nám robil aj nedostatok miesta za ihriskom, čo nám výrazne znižovalo kvalitu podania.
V zápasu s Kojetínom mal súper lepší útok aj obranu v poli. Pekne sme vzdorovali v prvom sete, ale v jeho koncovke sme dostali viacero priamych bodov z podania. Druhý set nás súper tlačil od úvodu a mali sme nepresný príjem. Zahrali sme pár pekných akcií, no súper nás prevýšil hrou na sieti.
Vlastnú krajskú súťaž odštartujeme 20.10 2019 v skupine B. Druhý turnaj už bude mať výkonnostné delenie, skupiny vytvoria družstvá podľa miesta, ktoré dosiahli na týchto úvodných turnajoch. My budene hrať s družstvami, ktoré sa umiestnili na druhých miestach.
Tento víkend štartuje Český pohár starších žiakov kvalifikačným turnajom v Novom Jičine.