Nová sezona a nové výzvy i pro starší žáky

Zloženie družstva starších žiakov prechádza, ako v každej sezóne zmenami. Hráči ročníku narodenia 2004 sa presunuli do kategórie kadetov. Zostava družstva bude doplnená novými hráčmi z kategórie mladší žiaci od trénera Martina Vaculíka. Rovnako bude pokračovať spolupráca s hráčmi z Havířova a ich trénerom Ivanom Pelikánom. Do družstva kadetov sa z minuloročného kádra žiakov presúvajú piati hráči. V aktuálnom kádri žiakov ostali traja hráči ročníka 2005, takže budujeme úplne nové družstvo z ročníkov 2005 a 2006.
Sústredenie v Bozeňove absolvovalo 15 hráčov. Tréningy sme využili na spoznávanie hráčov a zlepšenie ich kondičných schopností. Náročné zaťaženie prebiehalo na antukových ihriskách, pieskovom ihrisku a v okolitej prírode. Tréning s loptou bol zameraný na individuálne herné činnosti a ich zdokonalenie. Družstvo absolvovalo dve turistické vychádzky a 5,5 hodín tréningu denne vrátane rannej rozcvičky. Sústredenie vyšlo na výbornú, slnečné počasie a krásne prostredie prispelo k zdarnému priebehu tréningového procesu. Hráči pracovali s nasadením, aj keď únava bola výrazná.
Po začiatku školského roka prípravu presúvame do telocvične. V hale už prejdeme na herné činnosti jednotlivca, ale aj na herné činnosti družstva. Postupne budeme pracovať na tvorbe a zohrávaní základnej zostavy, aby sme sa pripravili na prvý súťažný turnaj, ktorý hráme 29.9.2019.
Ciele, ktoré si pred sezónou družstvo žiakov zadáva, sú podobné ako v minulých sezónach. Prvým je zabudovanie nových hráčov do základnej zostavy a druhým bude hrať v jednotlivých súťažných turnajoch v čo najvyšších výkonnostných skupinách. Novinkou pre hráčov budú dve družstvá v súťaži starších žiakov. Cieľom je aby hráči odohrali čo najviac súťažných zápasov. V Krajskom prebore a rovnako aj v Českom pohári sa pokúsime nadviazať na výborné výkony z minulej sezóny. Máme vekovo mladé družstvo a rast individuálnej výkonnosti je kľúčová pre hru družstva na splnenie našich dlhodobých cieľov.
Menovitú súpisku dvoch družstiev budeme postupne vytvárať. Prvé družstvo budú tvoriť hráči ročníka 2005 a najlepší z ročníka 2006. Druhé družstvo v súťaži budú tvoriť perspektívny hráči do budúcej sezóny. Veríme, že odohraté zápasy nám prinesú ovocie v budúcich sezónach a samotným hráčom zlepšia motiváciu do tréningu.

sous1

sous2

sous3