Starší žáci se vrátili do první osmičky Českého poháru

Jasným cieľom družstva bol návrat do A skupiny a s touto úlohou sa hráči výborne vyrovnali. Po šiestich vyhratých zápasoch sa žiaci vrátili do prvej osmičky v ktorej budú bojovať medzi najlepšími o celkové umiestnenie v tomto ročníku Českého pohára. Z druhého miesta v konečnej tabuľke postúpilo Brno.
Sobota - výsledky zápasov:
1. VK Ostrava - Český Krumlov 2:0 (16,19)
2. VK Ostrava – Brno 2:0 (18,23)
3. VK Ostrava - Rychnov 2:0 (12,13)
4. VK Ostrava - Nymburk 2:0 (14,12)
Turnaj sme odštartovali zápasom proti Krumlovu. Dokázali sme od úvodu tlačiť všetkými činnosťami. Súper len ťažko prekonával našu dobrú obranu na sieti a body sme získavali účinnou dohrávkou z vysokej nahrávky.
V druhom zápase nás čakal tradičný rival z Brna. Hrali sme disciplinovane so snahou brániť dvojicu najlepších smečiarov súpera. Táto taktika nám vychádzala a nútili sme súperov k chybám. Posunom hráčov na sieti sme docielili, že Brno nevedelo ktorých útočníkov má pri našej dohrávke brániť. Aj v poli sme dokázali zdvihnúť ulievky súpera, čo sa nám v minulých zápasoch príliš nedarilo. Druhý set vyústil do dramatickej koncovky, ktorú sme zahrali s odvahou a set sme vyhrali.
V nasledovných dvoch zápasoch sme využili výškovú a celkovú hernú prevahu. V setoch sme získali série bodových náskokov a výrazné bodové náskoky sme dokázali udržať. Družstvo hralo s nasadením, v dobrom pohybe aj bez lopty. V poli sme pochytali viacero útokov aj ulievok. Tento moment našej hre výrazne pomohol. Po sobote sme mali plný bodový zisk a výbornú pozíciu pred trojicou zápasov s nedeľnými súpermi.
Nedeľa - výsledky zápasov:
5. VK Ostrava - Kometa Praha 2:1 (-11,10,7)
6. VK Ostrava - Hradec Králové 1:2 (-25,22,-13)
7. VK Ostrava - Slávia Liberec 2:0 (18,19)
Družstvo Prahy nás v prvom sete doslova zaskočilo. Nedokázali sme presne prihrať a dostali sme veľa priamych bodov z podania. Po hlučných oddychových časoch a prestávke medzi setmi sa hráči zobudili, hru otočili a úplne ovládli. Herný prejav sa výrazne zlepšil, podaním sme zatlačili a tým získali stratené sebavedomie.
Druhý zápas sme dobre rozbehli, v koncovke sme sa zasekli v jednom postavení. Neudržali sme vedenie 22:18, Hradec presne odservoval a po niekoľkých sporných loptách sme set prehrali. Nakoniec rozhodol tretí set, v ktorom boli razantnejší hráči Hradca. V poslednom zápase sme sa s turnajom rozlúčili dobrým výkonom a hladkým víťazstvom. Zaslúžene sme vybojovali postup do A skupiny.
Zostava VK Ostrava: David Demel, Jan Mlčák, Aleš Závodský, Martin Sonnek, Jakub Pelikán, Lukáš Filip, Adam Schauer, Jan Matušek, Matěj Kukrecht. Trenér Roman Dvoran.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Všetci hráči si jasne uvedomovali, že keď chceme hrať v poslednom turnaji v A skupine, musíme súperov v zápasoch B skupiny zdolávať. Výhodou pre nás bolo, že sme hrali v známom prostredí. Zdobila nás koncentrácia a v jednotlivých setoch sme chyby dokázali preložiť sériami dobrých zákrokov a bodov. V niektorých rotáciách sme boli na sieti dominantní, hráči v zadných líniách vychytali v poli technické lopty, ktoré sme následne premenili útokom na cenné body. Naša herná prevaha sa prejavila aj v bodových rozdieloch v setoch.
Sobotná časť turnaja bola veľmi úspešná a v nedeľu sme dokázali zabojovať a aj keď sme jeden zápas prehrali, dobrý pocit z hry celého družstva to nezmenilo. Teší ma, že sme podali kolektívny výkon, každý hráč prispel svojim dielom k dobrej hre a výsledku. Výborný výkon na nahrávke podal Sonnek a dvojica Závodský a Pelikán sa postarala o našu útočnú dominanciu. Demel, Mlčák a Filip si zastali svoje úlohy v medzihre, na prihrávke a v obrane na sieti.
Aj kolegovia tréneri, ktorí boli našimi súpermi v turnaji, potvrdili, že do prvej osmičky právom patríme. Z druhého miesta po dramatickom poslednom kole turnaja postúpilo Brno. Záverečný trojdňový turnaj Českého poháru sa uskutoční koncom marca v Hradci Králové a tešíme sa na meranie síl s najlepšími družstvami žiackej vekovej kategórie.“