Mladší žáci třetí ve druhé výkonnostní skupině kraje


Výsledky VK Ostrava:
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 2 : 0 (22, 8)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava - ZŠ Formana 1 : 2 (18, - 19, 9)
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava-ZŠ Jugoslávská 0 : 2 (-23, -19)
VK Ostrava – Volejbalová akademie mládeže Havířov, z.s. 2:0 (7, 20)
Sestava VK Ostrava: Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Ondřej Čunta, Šimon Kuchař, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč, Alexandr Najmon. Trenér Martin Vaculík.
Třetí kolo skupiny B krajského přeboru mladších žáků začalo pro naše mladé chlapce konečně vítězstvím. V předešlých kolech jsme právě s úvodními zápasy měli problémy. I díky zlepšené předzápasové přípravě jsme porazili tým Beskyd a to přesvědčivě. Ve druhém utkání nás čekal silný tým Blue Volley ZŠ Formana. Podle mnohých přítomných to byl zatím nejhezčí a nejkvalitnější výkon našeho mladého mužstva, a to i přes porážku v tiebreaku. Výkon už opravdu snesl přísnější volejbalová měřítka.
Jako noc a den však lze označit výkon v třetím utkání. Po jednozápasové pauze vyplněné „obědem“ náš tým nenavázal na předešlý výkon a celkem zbytečně prohrál s Blue Volley ZŠ Jugoslávská. V posledním zápase náš tým opět našel ztracenou tvář a tým z Havířova celkem jasně porazil. Celkově VK Ostrava skončil třetí ve skupině a s přehledem uhájil příslušnost skupiny B.
Hodnocení trenéra Martina Vaculíka:
„Hra nám pomalu začíná fungovat. Zápas s Blue Volley ZŠ Formana byl opravdu kvalitní a vyrovnaný. Naopak s druhým týmem z Blue Volley, kde v podstatě hráli pouze dva hráči, i když nutno říct, že výborně, jsme podali odevzdaný výkon bez emocí. Že by zase ta pauza? Musíme se s tím naučit pracovat. Když pominu totoutkání, jsem s dnešním turnajem velmi spokojen. Mám obrovskou radost, že s námi začali jezdit rodiče. Dnes jich tam bylo opět požehnaně a za jejich podporu a povzbuzování jim patří velký dík.“
Čtvrtý turnaj se odehraje 24. února.