Mladší žáci uhájili druhou výkonnostní skupinu

Tento turnaj začal pro náš tým konečně vítězstvím. V zápase s Novým Jičínem jsme od začátku vedli a vítězství už nepustili. Na hráčích byla sice od začátku opět patrná značná nervozita, která ještě více zesílila v druhém zápase s Havířovem. Toto utkání se našim klukům vůbec nepovedlo a odešli poraženi. Další dvě utkání, s Olomoucí a domácím Blue Volley náš tým sice také prohrál, ale výkon už byl o hodně lepší. Obzvláště zápas s Blue Volley se rozhodoval opravdu až v závěrech setů. Celkově VK Ostrava obsadil čtvrté místo, uhájil B skupinu i pro příští kolo a tím splnil cíl.
Výsledky:
VK Ostrava - TJ Nový Jičín A 2:0 (22, 15)
VAM Havířov - VK Ostrava 2:0 (22, 20)
VK Ostrava – VAM Olomouc 0:2 (-16, -12)
Blue Volley Ostrava, ZŠ Jugoslávská - VK Ostrava 2:0 (19, 21)
Sestava VK Ostrava: Oliver Krátký, Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Alex Najmon, Matyáš Slíva, Šimon Kuchař, Vojtěch Nekola, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč.Trenér: Martin Vaculík.
Hodnocení trenéra Martina Vaculíka:
„Dnes nám bohužel chyběl nahrávač a tak jsme spíše než soustředění na dobrý individuální výkon, předváděli zmatky v postavení. To nás dosti rozhazovalo a asi i proto jsme dnes vyhráli jen jednou. Stále se mi nelíbí zbytečná zápasová nervozita. Dnes bych ji do jisté míry přisoudil i přítomnosti mnohých rodičů. Tím nechci říct, aby rodiče nejezdili. Naopak, konečně s námi jezdí a je to super. To naši hráči se s tím musí naučit vyrovnat. Na tréninku to musíme probrat. Ale jinak, až na zápas s Havířovem, můžeme být relativně spokojeni.“