Starší žáci se udrželi ve skupině A krajského přeboru


Skupina A Krajského preboru starších žiakov sa hrala v nedeľu vo Frýdku Místku. Do skupiny najlepších postúpila štvorica víťazov z kvalifikačných skupín a najlepšie družstvo z druhých miest. Naši žiaci postúpili do tejto skupiny z kvalifikácie v Novom Jičíne , kde túto skupinu s prehľadom vyhrali.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Nový Jičín 2:1 (20, -11, 11)
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 0:2 (-14, -13)
VK Ostrava - VA Olomouc 2:1 (-23, 16, 8)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 0:2 (-23, -1)
Na začiatku sezóny prešlo naše družstvo výraznou obmenou kádra. Do kadetov odišlo 5 hráčov a družstvo sme doplnili hráčmi z našich mladších žiakov a na nahrávku prišiel Martin Sonnek z Raškovic. S podobnými zmenami v družstvách sa museli vysporiadať aj naši súperi.
V prvom turnaji A skupiny sme hrali štyri zápasy s kolísavými výkonmi aj výsledkami. Vo vyrovnanom prvom zápase sme dokázali zdolať Nový Jičín po zlepšenom výkone v treťom sete. V zápase s Beskydmi sme hrali veľmi bojazlivo a nedokázali sme presne prihrať podanie domácich. Loptu sme príliš často súperovi odovzdávali zadarmo a Beskydy dokázali z protiútokov bodovať.
V treťom zápase sme po prvom prehratom sete výkon výrazne vylepšili. Olomouc sme v treťom sete herne prevýšili a získali cenné víťazstvo. Škoda zaváhania v prvom sete, kde sme robili série chýb. Posledný zápas proti Blue Volley Ostrava sme hrali v prvom sete vyrovnanú partiu, súper bol ale agresívnejší a stále nás tlačil podaním. V druhom sete sme urobili viacero chýb na útoku aj prihrávke a viacbodový náskok súpera sme nedobehli.
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Adam Schauer, Patrik Vlček.
V konečnej tabuľke turnaja sme skončili na treťom mieste. Ďalší turnaj budeme hrať znovu v A skupine, čo hodnotím pozitívne. Musíme pracovať na súhre družstva, lebo nám haprovala organizácia hry aj presnosť v jednotlivých činnostiach. Pokúsime sa odstrániť série chýb, ktoré nás stáli veľa bodov a ktoré sme potom nedokázali v niektorých setoch dobehnúť. Už tento víkend nás čaká náročná previerka a to dvojdňový turnaj Českého poháru. Verím, že zabojujeme o čo najlepší výsledok.