Také starší žáci odstartovali přípravu

Zloženie družstva starších žiakov prechádza, ako v každej sezóne zmenami. Hráči ročníku narodenia 2003 sa presunuli do kategórie kadetov. Zostava družstva bude doplnená hráčmi zo ZŠ Šenov, Vratimov, Hrabová a Michálkovice. Na týchto školách pracovali v predošlej sezóne prípravkové bunky a najlepší jedinci sa posunú do družstva starších žiakov. Silná štvorica hráčov príde od trénera mladších žiakov Martina Vaculíka zo Šenova. Rovnako bude pokračovať spolupráca s hráčmi z Havířova a s ich trénerom Ivanom Pelikánom. Do družstva kadetov sa z minuloročného kádra žiakov presúvajú piati hráči. Budeme musieť zapracovať do základnej zostavy nových mladých hráčov. Družstvo by mali doplniť aj ďalši nádejní a šikovní hráči.
Príprava družstva bude pokračovať v druhom týždni tradičným sústredením na Setine. Družstvo absolvuje počas sústredenia prípravný turnaj v Metyloviciach. Po začiatku nového školského roka sa príprava preklopí do telocvične. V hale už prejdeme na herné činnosti jednotlivca aj na herné činnosti družstva. Postupne budeme pracovať na tvorbe a zohrávaní základnej zostavy. V rámci prípravy sa zúčastníme aj ďalších turnajov, o ich priebehu budeme pravidelne reportovať.
Ciele, ktoré si pred sezónou družstvo žiakov zadáva, sú identické ako v minulej sezóne. Snahou bude hrať v jednotlivých súťažných turnajoch medzi najlepšími. Hru budeme stavať na odvahe a čo najlepšom nasadení v setoch a celých zápasoch. V Krajskom prebore a rovnako aj v Českom pohári sa pokúsime nadviazať na výborné výkony aj výsledky z minulej sezóny. Našu hru sa budeme snažiť vystavať na účinnom podaní a razantnom útoku, aby sme sa dokázali prebojovať medzi elitu.
Menovitú súpisku družstva budeme postupne vytvárať a dopĺňať. Kostru budú tvoriť hráči, ktorí v družstve boli aj v minulej sezóne, ročníky narodenia 2004 a 2005.