Přes oslabeni mladší žáci udrželi 2. skupinu kraje


Další pokračování MS přeboru mladších žáků se uskutečnilo 11. 3. 2018 v Novém Jičíně. Náš tým na něj odcestoval ve velmi „okleštěné“ sestavě, neboť tento víkend kolidoval s jarními prázdninami jak v Šenově, tak i v Ostravě. Bez tří smečařů základní sestavy jsme si nedělali velké ambice, obzvláště když jsme byli poprvé účastníky druhé výkonnostní skupiny. A navíc jsme měli za soupeře opravdu silné týmy Nového Jičína A, Havířova a Frýdlantu nad Ostravicí.

Red Volley Frýdlant n. O. – VK Ostrava 0:2 (-23,-16)

V prvním zápase jsme se ale překvapivě vzedmuli k úžasnému výkonu a dokázali jsme tým z Frýdlantu nečekaně a celkem jasně porazit. Bylo to opravdu velké překvapení, které v konečné fázi znamenalo udržení ve druhé výkonnostní skupině.

TJ Nový Jičín A – VK Ostrava 2:0 (11,14)

Zápas s Novým Jičínem A byl potom velkou zkušeností pro všechny naše mladé hráče. V tomto zápase se mohlo podávat „vrchem“ a příjem byl pro naše kluky velmi složitým úkolem. Nicméně i tak jsme „úplně druhé housle“ nehráli a jsem přesvědčen, že po doplnění týmu našimi elitními útočníky můžeme hrát i s tímto soupeřem vyrovnanou partii.

VK Ostrava - VAM Havířov 0:2 (-14,-15)

Zápas s Havířovem se potom nesl ve znamení marného boje našich zatím ne moc vysokých blokařů se smečujícím hráčem Havířova Kubou Pelikánem, který současně hraje za starší žáky VK Ostrava a je opravdu velkým talentem českého volejbalu.

Takže kluci, děkujeme za udržení skupiny, za velkou bojovnost a za to, že jsme si dokázali, že už nejsme jen tým o dvou hráčích, ale tým, který může i do těch nejtěžších zápasů nasadit dalších deset hráčů. To je vážně velmi příjemné zjištění.