Starším žákům nevyšel šestý turnaj krajské soutěže


Skupina A Krajského majstrovstva starších žiakov sa hrala v nedeľu na tradičnom mieste, a to v Novom Jičíne. Žiaci hrali po náročnom turnaji Českého pohára a kvalitu hry sme nedokázali udržať. Zápasy v skupine A boli vyrovnané, ale v rozhodujúcich momentoch sme urobili viacej chýb ako naši súperi. Posledný turnaj krajskej súťaže budeme hrať v B skupine.

VK Ostrava - Blue Volley Ostrava 1:2 (23,-27,-11)

Náš súper hral od úvodu mimoriadne koncentrovane. Zatlačil na nás podaním, aj na sieti hral pestrejšie a razantnejšie. V druhej polovici setu sme zabrali, v poli sme vychytali niekoľko útokov a z protiútoku sme získavali cenné body. Koncovka setu sa nám vydarila. Šance na úspech sme mali aj v druhom sete, keď sme otočili nepriaznivé skóre 6:13 na 18:16. V samotnej koncovke sme viedli 23:21, ale náskok sme po chybách stratili. Dramatickú koncovku vyhral súper 29:27. V rozhodujúcom skrátenom sete sme po podaní Suleka viedli 8:3, ale ani tento náskok sme neudržali. V závere sme nezvládli viacero prihrávok podania ani útok a súper nás dostal pod seba.

VK Ostrava - Nový Jičín B 1:2 (-22,23,-8)

Druhý zápas bol znovu veľmi vyrovnaný. Striedali sme výborné momenty s chybami. Nedokázali sme dať viacej podaní po sebe a často lopta končila v sieti. Okrem Závodského nemal nik svoj deň v útoku. Len s námahou sme získavali body a stále sme hrali v tlaku. O zápase rozhodoval tretí set a ani v ňom sa naša hra nezlepšila.

VK Ostrava - Nový Jičín A 0:2 (-11,-18)

V poslednom zápase sme nenašli sily na odpor. Domáci získali vysoký náskok po podaní aj tvrdom útoku. Nedarilo sa nám v žiadnej činnosti súpera potrápiť. Ani zmeny postavenia nepriniesli zlepšenie. Súper hral kombinačne a ovládol hru na sieti.

Sestava: Michal Sulek, Aleš Závodský, David Nguyen, Jan Kovařčík, Daniel Starovič, Filip Dao, Jan Mlčák, Filip Srovnal.

Vyjadrenie trénera Romana Dvorana: „Je zbytočné sa na čokoľvek vyhovárať. Bojovali sme so súperom, ale určite viacej sami so sebou. Hra sa nám od úvodu nedarila. Dobré príležitosti na úspech sme v prvom zápase nevyužili. Na družstvo prišla herná kríza, ktorú sme neprekonali. V minulých zápasoch nás zdobilo nasadenie a bojovnosť, teraz sme boli ustráchaní a odovzdaní. Doterajšiu hru sme stavali na odvážnom a presnom podaní, ale v tomto turnaji sme podanie nedokázali trafiť. Posledný turnaj súťaže odohráme v B skupine, čo nás samozrejme mrzí. Jedným z pozitívov turnaja je návrat Filipa Srovnala do družstva po dlhodobom zranení nohy, na zaradenie do zostavy však musí ešte potrénovať.“