Mladší žáci opět druzí ve skupině


Do turnaje jsme vstoupili koncentrovaně a v prvním zápase s Blue Volley Ostrava ZŠ Formana jsme jasně vyhráli 2:0 (18,12). Pod dojmem tohoto lehčího vítězství jsme pravděpodobně začali i druhý zápas s TJ Nový Jičín C, kde jsme ovšem narazili na tuhý odpor. Hráči Jičína vraceli na naši polovinu snad všechny míče a my jsme většinou udělali chybu jako první. Utkání jsme tedy prohráli 0:2 (22,19). Byli jsme málo trpěliví a na tom musíme zapracovat.
Na hráče padla mírná „deka“, což je stav, se kterým se naši mladí hráči setkali pravděpodobně poprvé v životě, a pod její tíhou jsme odehráli i třetí utkání s Blue Volley Ostrava ZŠ Albrechtice. Prohráli jsme také 2:0 (20,20) díky nevynuceným chybám a obrovském počtu zkažených servisů! Každopádně to byla velká zkušenost. Musíme se naučit čistit po neúspěchu hlavy a zklamání nepřenášet do dalších výkonů.
Paradoxně jsme tímto vstoupili do posledního utkání uvolněně (už jsme nemohli skupinu vyhrát a postoupit) a potenciálně kvalitějšího soupeře TJ Frenštát pod Radhoštěm jsme, dá se říct, přejeli 2:0 (23,10).
„Dnes jsme moc chtěli postoupit, ale nevyšlo to,“ okomentoval průběh turnaje Matěj Kukrecht a dodal: „Nevěděl jsem, jak dovede volejbal svazovat ruce, když se nedaří. Musíme zapracovat na našich hlavách. Nevadí, jedeme ale dál a ... per to tam.“
Za VK Ostrava nastoupili: Adam Schauer, Jan Matušek, Matěj Kukrecht, Jan Valeček, Martin Lušovský, Patrik Linský, Jakub Hanel, Jiří Lyčka, Trenér: Martin Vaculík
Další kolo se uskuteční 17.12.2017 a my bychom si chtěli nadělit pod stromeček velký dárek v podobě postupu do vyšší skupiny. V neděli jsme se přesvědčili, že to nebude v žádném případě nic jednoduchého. Nicméně se na to už teď moc těšíme.
Martin Vaculík