Starší žáci tentokrát bez ztráty setu


Do skupiny v Albrechticiach postúpili družstvá, ktoré obsadili na prvých turnajoch krajského preboru druhé miesta v jednotlivých skupinách. Turnaj sa hral systémom na dva vyhraté sety. Žiaci VK Ostrava splnili rolu favorita a v troch víťazných zápasoch neprehrali ani jeden set.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava B 2: 0 (16,20)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava C 2: 0 (17,18)
VK Ostrava - Happy Opava 2: 0 (16,13)
Žiaci hrali v zápasoch s veľkou chuťou. Jednotlivé sety boli celkom podobné, veľké bodové náskoky si Ostrava budovala agresívnym podaním. Súperi sa snažili hrať čo najlepšie, ale kvalita jednotlivých činností bola na strane Ostravy. Zostava na ihrisku sa pravidelne menila a do hry zasiahli rovnomerne všetci hráči. Priebeh zápasov umožnil skúšať viaceré herné varianty a postavenia. Družstvu sa daril útok aj obrana v poli. Viacero bodov v setoch získalo družstvo blokmi na sieti. Dobré nasadenie a kolektívna hra priniesla pekné víťazstvá. Náročnejšie herné previerky však prídu v nasledovných súťažných turnajoch.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Filip Srovnal, Aleš Závodský, David Nguyen, Jan Mlčák, Jan Kovařčík Lukáš Filip, Dao Filip, Starovič Daniel, tréner Dvoran.