Kadeti v polské soutěži porážkou ztratili 3. místo

V prvním setu jsme se vzpamatovávali z malé haly a blokaři navíc z toho, že musí přijímat. Univerzál Honza Černín se s příjmem popral dobře. Ani to nestačilo, příjem byl celkově špatný. První set jsme tahali za kratší konec a prohráli 20:25. 
Druhý set jsme začali výborně. Tlačili jsme soupeře podáním, hrou středem sítě a vypracovali si slibné vedení 10:4 a 15:9. Potom soupeři začali pomalu stahovat až na rozdíl čtyř bodů 24:20. Tohle byly poslední naše získané body. Soupeř zlepšil podání a my se nemohli prosadit přes soupeřovy vysoké blokaře. Set jsme prohráli 24:26. 
Třetí set byl do stavu 14:15 vyrovnaný a ani jeden z týmu si nevypracoval větší náskok. Poté nás opět zradil příjem i hra v poli a nedokázali jsme soupeře zatlačit podáním ani ho následně zablokovat.  
Doufejme, že se poučíme z chyb a o víkendu, kdy hrajeme extraligu kadetů, podáme mnohem lepší výkon. Tímto vás zároveň zveme na všechna utkání, která budeme hrát na konzervatoři. 
KS AZS RAFAKO RACIBORZ - VK OSTRAVA 3:0 (20,24,22)
VK Ostravu reprezentovali: Luboš Mazoch, Jan Černín, Nikolas Konya, Vít Dastík, Jan Holáň, Jiří Mana, Radima Závodský, Trenér David Travinský.
Tabulka:
 
1.MKS MTS Winner Czechowice Dziedzice 
2.BBTS Włókniarz Bielsko-Biała 
3.TS Volley Rybnik 
4.VK Ostrava 
5.KS AZS Rafako Racibórz 
6.Jastrzębski Węgiel II
7.SK Górnik Radlin 
8.KS J.A.J.O Jastrzębie Zdrój 
 
Autor: Lubomír Vašina