U 18 neudrželi třetí výkonností skupinu o jediný set

Jediný set chyběl našemu týmu při rovnosti bodů na třetí místo, které by znamenalo udržení ve skupině. Naši hráči nakonec po čtyřech zápasech ve vyrovnané skupině skončili na 4. místě a sestupují do čtvrté výkonnostní skupiny.
Uplynulý víkend proběhl třetí extraligový turnaj U18 u nás v Ostravě. Výhoda domácího prostředí byla pouze poloviční. V sobotu se hrálo v naší tréninkové hale na Konzervatoři, která byla v neděli bohužel obsazena, a muselo se hrát na Jízdárně.
Výsledky VK Ostrava:
- Blue Ostrava 1:3
- Nymburk 3:1
- Ústí nad Labem 0:3
- Nový Jičín 3:0
Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:
„Pro nás tak trochu zvláštní turnaj. Ještě v pátek večer jsme neměli jistotu, jak nastoupíme, a jestli vůbec nastoupíme. Nemocný byl Šterc, Cirán, Vlček a Žarnovický A. Důležití hráči Šterc a Cirán nakonec nastoupili, ale kádr byl přesto početně omezen, bez možnosti většího střídání. Přesto jsme odehráli dva dobré zápasy. S Novým Jičínem výhra 3:0 a s Nymburkem 3:1. Za normálních okolností by dvě výhry stačily na střed tabulky, který nám bohužel o jediný set utekl a dostalo se přes nás Ústí nad Labem, které zvítězilo nad oproti prvnímu hracímu dnu hodně oslabeným Nymburkem 3:0. Pozitivem může být, že příležitost dostali další mladí hráči (starší žáci) jako například Oliver Krátký, Jakub Planka a Martin Žarnovický, kteří se předvedli velmi slibně, i když jsou teprve ročníky 2008 a 2007.“