Tři pětisetové kvalifikační bitvy kadetů kategorie U18

Ještě se vracíme podrobnějším popisem ke kvalifikačnímu turnaji kategorie U18, o jehož výsledcích jsme už ve zkratce informovali. Náš tým skončil na druhém místě a vybojoval účast ve třetí výkonnostní skupine dlouhodobé části. Nyní přinášíme podrobnější popis zastupujícího trenéra Romana Dvorana.
Podľa prvého rozpisu sa turnaj mal konať u nás v Ostrave. Súperi však neboli schopní zohnať v Ostrave ubytovanie pre akciu Dni NATO. Riadiaci súťaže presunul turnaj na poslednú chvíľu do Hradca Králové. Po rannom cestovaní z Ostravy sa družstvo predstavilo na prvom rozraďovacom turnaji tejto vekovej kategórie. Jedná sa o hráčov narodených v roku 2006 a mladší. Kadeti VK Ostrava odohrali náročný jednodňový turnaj a každý zápas trval rozhodoval skrátený piaty set. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili druhé miesto a súťaž bude pokračovať podľa umiestnenia v prvom turnaji .
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Zlín 3:2 (-21,-17,19,13,13)
VK Ostrava - Ústí n. L 2:3 (18,-30,19,-22,-9)
VK Ostrava - Hradec Králové 3:2 (14,-21,-20,23,12)
Prvý zápas sme začali bez koncentrácie s veľkým počtom chýb. Hra končila na našej strane siete po zlom útoku, podaní alebo prihrávke. Na nepohodu na ihrisku určite prispela dlhá cesta a nedostatočná príprava na zápas. Po dvoch setoch sa hráči rozbehli a začala fungovať hra na sieti aj prihrávka. Zlín sme zatlačili a postupne hru otočili vo svoj prospech. Tlak na podaní priniesol prevahu na sieti a víťazstvo v piatom sete 15:13.
Do druhého súboja sme vlietli nebojácne, darili sa kombinácie na útoku a fungovala obrana na sieti. V druhom sete sa Ústí osmelilo, hralo viacej technických úderov, ktoré sme nevybrali v poli, alebo len prehadzovali zadarmo. Divokú koncovku druhého setu sme po chybách v poli a na útoku prehrali. V zápase sme hrali vyrovnanú partiu do konca. Piaty set lepšie zahral súper a tešil sa z víťazstva.
Tretí zápas s domácimi bol boj. Dokázali sme otočiť nepriaznivé skóre, keď sme prehrávali 1:2 na sety. Hráči bojovali so súperom a v niektorých momentoch aj s rozhodcom. Domáci hrali pestrú hru. Na sieti sme dobre bránili a dlhšie výmeny končili smečiari tvrdým útokom z okraja siete. V zápase vyhrala naša bojovnosť a lepšia fyzická pripravenosť. Základné zostava zaslúži pochvalu za predvedený výkon a nasadenie v celom turnaji.
Zostava VK Ostrava: Holuša Vojtěch, Ciran Michal, Poloch Ondřej, Šterc Martin, Michal Baláž, Martin Žarnovický, libero Ulrych Samuel, striedali Alex Žarnovický, Jakub Planka. Zastupujúci tréner Roman Dvoran.